tisdag 25 augusti 2009

Det kanske låter tokigt men jag är faktiskt sugen på att bygga ut uthuset. Jag skulle behöva utrymme för att torka och förvara ved, utrymme för gräsklippare och sådant som behöver stå under tak. Jag kommade med mina kollegor på byggsidan vad som var OK att göra utan bygglov. Svarat var att jag får bygga till mitt uthus med ytterligare yta som motsvarar 25 % av det befintliga uthuset. Det skulle i så fall bli 2 meter eftersom uthuset är 8 meter idag. De 2 metrarna räcker tyvärr inte.

Ett alternativ är att bygga en friggebod. Den får vara 15 kvadratmeter. Jag får dock inte bygga den ihop med uthuset. Den måste vara fristående. Det skulle inte heller bli bra. Jag frågade då vad det skulle kosta att söka bygglov för att bygga till befintligt uthus ca 4 meter. Eftersom det kostar lika mycket (ca 2 000kr) att söka för 15 kvadrat som 50 så började jag tänka om igen. Jag kanske skulle bygga ett uppvärmt utrymme i uthuset som kan bli en framtida verkstad... Jag kanske ska förlänga uthuset med 10 meter?!?!
Det tål att tänka på. Jag är så sugen på att "grovsnickra" Slå i fyrtumsspik och så vidare. Jag ska drömma lite till om grovarbete innan jag bestämmer mig. Detta känns mera inspirerande än att förbereda ett rum för tapetsering.

4 kommentarer:

FrkLugn sa...

Storslagna planer ... Vad sjutton har du fyllt de första åtta metrarna med? Om du rensar så kanske två meter till räcker.

Eddie sa...

Du är kvinna och förstår inte sådant! De åtta första metrarna är fulla med bra-att-ha-grejer!

FrkLugn sa...

Hrmpf. Jag känner till alla bra-att-ha-grejer. Har levt ihop med en som hade en filial till bibblans magasin hemma!
Orden rensa och gallra finns inte i såna människors vokabulär.

Eddie sa...

Förstår inte vad du menar???