fredag 14 augusti 2009

Nu har jag fått lite privat internetaccess. Jag åkte från Kristinehamn kl 06:57 igår mot Stockholm, för att där byta till Arlandaexpress till Arlanda. Träffade en annan styrelseledamot där och vi drack kaffe några timmar innan styrkan var samlad. Flygresan tog en och en halv timme och vi åkte minibusstransfer till hotellet.
Vi gick direkt ut och åt.Jag beställde Berliner Wurst med surkål och tog ett par öl.Sedan vidare till en uteservering där vi påbörjade diskussioner om framtiden för den databas som vi alla försöker driva framåt.
Efter detta gick vi till hotellet och hade kvällen fri fr o m då.
Jag gick upp och gjorde mig i ordning inför kvällens konsert. Jag skulle börja med att ta mig till den stadsdelen där konserten skulle hållas.Det var inte lätt att åka tunnelbana. Jag var tvungen att fråga flera stycken innan jag begrep hur man köper biljett. Resan tog ca 20 minuter.När jag kom ut på gatan såg jag en skylt jag kände igen.
Sedan mötte jag gitarristen i bandet och hälsade. -Hello, Mr Willis! Han handhälsade och önskade mig välkommen till kvällens konsert. Jag satte mig på en uteservering och tog en pizza och två öl.Så här såg ingången till klubben ut.
I kön till klubben stod en herre med en t-tröja med Che Guevara med Frank Zappaansike. Jag sa: -Nice, t-shirt! Vi pratade lite om Zappa. Han hade presspass hängande runt halsen så jag förstod att han var sportjournalis, här för att bevaka friidrotts VM. Det visade sig att han var svensk och skrev för en stor västsvensk morgontidning. När klubbel öppnade bev vi informerade om att ett förband [trap] kliver upp på scenen kl 22. Huvudbandet kliver på kl 23 och om vi gick in nu så fick vi inte gå ut igen sen. -Hur gör man med rökning då, frågade jag? -Man får röka inne sa dörrvakten. Vi gick då in. Vi delade ett bord därinne och beställde öl.Någon hade dekorerat väggarna ovanför handfaten på herrtoaletten med klistermärken...
Stället var ganska litet och mörkt och inredningen bestod av endast ett fåtal barstolar och höga bord i utkanterna av lokalen. Vi kom att sitta så vi såg över den stående publikens huvuden. Rätt som det var kom Don Preston ut i lokalen. Don spelade med Frank Zappa när bandet bildades i mitten av 60-talet. –Hello Mr Preston, ropade jag! Han kom fram till oss och pratade. Min nyvunna kompis från Sverige hade sett The Mothers of invention i Göteborg 1967. Han berättade det för Don. Don sa att han hade träffat en tjej där. Han mindes inte vad hon hette men hon hette ”Westerbörg” i efternamn. Något år sedan var han där igen och det visade sig att han träffade samma tjej igen. Han kände inte igen henne först men ”I recognized her when I gave her head”. Han kände alltså igen henne när han slickade henne. Gissa om vi skrattade!
Jag kunde inte låta bli att be om en autograf.
Min kompis påtalade att Don hade haft några stora lådor som han satt och spelade bakom i Göteborg. Ibland kom han runt på framsidan och skruvade på lite knappar och sedan försvann han igen. Det var en hemmabyggd synteziser som Don byggt själv fick vi reda på. Han mindes den.
Förbandet, [trap], spelade en jättekonstig hård synthmusik med bara trummor och synth.

Sedan började Project/object spela och det var jättebra.
Don Preston spelar.
Ike Willis på gitarr.

De spelade från kl 23 till 02. jag och min kompis delade sedan på en taxi hem.
Idag har vi suttit i möte hela dagen och jag har varit på stan endast en kort tur. Kl 19:30 ska vi samlas för att åka iväg och äta på en Bulgarisk restaurang.

Inga kommentarer: