söndag 9 augusti 2009

En underbar njutdag i kapellet! Jag och Jörgen hade bjudit in Bo Hansson (hi-fi-konstruktör) från Karlskoga. Vi bjöd på grillat kött och fransk potatissallad. Det smakade jättebra!
Jag tog en ny pryl i bruk idag också. En grillkolständare.

En smidig sak som ger ett bra resultat. Först ett par papperstussar i botten sedan kol blandat med briketter ovanpå. Jag fick se en sådan här för första gången hos kollega B i Småland och förstod genast att den var oumbärlig.

Som alltid när vi träffar Bo Hansson pratar vi om relationer människor emellan i allmänhet och man/kvinna emellan i synnerhet. Vi delar med oss av erfarenheter. Ett grabbsnack på en städad och filosofisk nivå. Vi pratar också om hi-fi och musik förstås. Som vanligt diskuterade vi olika musikstilar. Bo är en hängiven konstmusiklyssnare. Han anser att den klassiska musiken är oöverträffad. Jag och Jörgen håller väl inte riktigt med men Bo säger att det bara är en fråga om tid innan vi också sitter på helspänn och lyssnar på pianosonater o s v. Han anser att konstmusiken är den högst utvecklade musiken och när man lyssnar på sådant har man nått målet. Bättre än så blir det inte.

Där går våra tankar helt isär. Jag och Jörgen anser att musik som kan röra en till tårar, få en att dansa, få en att känna lycka o s v är bra, oavsett om det är ansedda klassiska stycken eller ett garageband.

Mätta och nöjda diskuterar vi vidare dessa omöjliga frågor. Omöjliga för att det inte finns någon sanning. Det tycker i och för sig Bo att det gör...

Jörgen och jag gick sedan in och pysslade med vår elektronik fram till klockan 20:30. Det är så rogivande att sitta och löda lite.

Jag har lite problem med vissa leder i kroppen och har ibland ganska ont. Det är troligen en följd av min tilltagande psoriasis. Det är verkligen inget vidare och det gör att jag drar mig för att kroppsarbeta just nu.

Jag har ju fått vattenhål borrat också.

Här står borriggen efter avslutat arbete. Jag var i Småland när det borrades.
Och här hamnade hålet. Nu ska väl det hela kopplas in också. Det värsta är att jag inte har något golv ännu i det utrymmet där installationen ska göras. Kanske går det att sätta upp apparaturen på konsoller på väggen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bara undrar vilken slags musik som skulle få dig att dansa;)
Ilona

Eddie sa...

Blues, reggae och rock. Inte nykter dock...

FrkLugn sa...

Jag tror inte jag vill nå målet i ärendet musiklyssning om man måste begränsa sig till enbart klassisk musik.

Antar att jag är på primatstadiet som just nu frossar i KSMB.

Eddie sa...

Tyvärr anser nog många det! Vissa anser att det finns olika nivåer i ens mognad och det gör det kanske också. Från början tycker man ju om väldigt enkel musik som när pappa sjunger Bä, bä, vita lamm t ex.
Sedan anser några att den klassiska musiken är kronan på verket. Vissa stannar i utvecklingen (som du med KSMB) men blir lyckliga av den musiken. Då anser jag att man nått målet.