torsdag 20 augusti 2009

Idag har jag tagit ett lite jobbigt beslut. Jag har bestämt att det inte blir någon inflyttning i kapellet i år. Varför då? Jag orkar helt enkelt inte göra allt det som måste göras innan jag och Felix ska kunna bo i huset på ett bekvämt sätt.
Alla framstötar i renoveringen hänger alltid på att ett tidigare moment är klart.

Ett exempel: Vattnet är nu borrat. För att kunna koppla in vattnet bör apparatrummet vara klart där inomhusinstallationen ska ske. För att apparatrummet ska bli klart måste syllar bytas och bjälkar förstärkas. För att bjälkar ska kunna förstärkas måste plintar gjutas under huset.

Så där håller det på förstås. Mitt nya beslut och min nya plan går ut på att jag ska ordna skorstenen och rökkanal från köket i år. Det kommer att göra att jag kan elda i elektronikverkstaden i vinter. I vinter ska jag också börja färdigställa apparatrummet i sakta mak. Då kan jag dra in vatten i vår, installera värmepump och fixa tvättstuga där. Avloppet ska stå klart i år också.

Det känns lite som ett nederlag men det är enda utvägen om jag inte ska fördärva lusten helt tror jag.

När jag köpte kapellet såg jag det som ett hobbyprojekt som skulle få ta den tiden det tog. Jag hade då inget datum för inflyttning i sikte. Det kändes bra. Nu när det gått så bra med renoveringen blev jag ivrig och började sikta på ett inflyttningsdatum. Det blev stressande och så ska det inte vara. Det ska vara en terapi för byråkraten, Eddie, att pyssla med på lediga stunder.

6 kommentarer:

Anders sa...

Låter vettigt.

Anonym sa...

Precis så Eddie!
Låt det ta sin tid, stressa inte.
Njut av att ha ett hobbyprojekt.
Så fort det sätts upp tidsplaner så kommer stressen smygande.
MVH
Kludden

FrkLugn sa...

Även om det just nu känns som ett jobbigt beslut så var det säkert ett klokt beslut. På lång sikt kommer det löna sig. Du kan se tillbaka och minnas projektet som mer kul och kreativt än krävande och kvävande. :-)

Eddie sa...

Jag var rädd att bloggföljarna skulle bli besvikna på mig...

Jag ska försöka få till ett "byggmöte" med min värdefulla snickare snart och diskutera lämplig fortsättning på mitt livsprojekt. I september ska i alla fall avlopp anläggas.

Therese sa...

Låter som ett klokt och hälsosamt beslut tycker jag. Man ska inte bränna ut sig.

Anonym sa...

Det som ska göras väl ska också göras tillräckligt långsamt. Tiden för eftertanke blir längre och resultatet blir i slutänden bättre än om man stressar fram det man gör.

Så du gör helt rätt. Projektet finns kvar under vintern och det är väl ändå en härlig sak? För att travestera Karin Boye - här har du både mål och mening med din färd och det är resan såväl som målet som är mödan värd.