onsdag 3 februari 2010

Inte nog med att jag har mycket att tänka på nuförtiden, nu har jag tre punkter i tillvaron som jag åker emellan i ett kör. Jag har lägenheten där jag har det jag behöver för dagen. Kapellet som lockar mer och mer och Ann-Karins hus där jag tillbringar barnlediga nätter.

Bloggen blir eftersatt då jag sällan hinner sitta i lugn och ro där datorn finns. Nu kommer dock en liten resumé av veckan som gått.
Ann-Karin och Felix spelar "golvtennis". Ett spel som uppfunnts av Felix och mig. Man slår en boll mot varandra efter golvet och försöker göra mål. Mål blir det när bollen passerar en. Detta var i fredags och vi hade "fredagsmys" hemma i lägenheten.

I söndags höll Ann-Karin och jag på i kapellet hela dagen. Hon tvättade och slipade alla snickerier i sovrummet på övervåningen. Jag gipsade en vägg. Hon är som en Duracell-kanin när hon kommer igång.

I måndags kväll spacklade jag alla snickerier och snickaren kom på besök. Han gipsade resten av väggen.

Igår slipade jag allt spackel, spacklade en gång till och målade väggarna inför kommande tapetsering. Här syns väggen som delar av köket från sovrummet. Gipsad och klar. Här är väggarna målade. Väggarna består av tretex-skivor på stående plank. Tretex tycker jag är bra då det har en ljuddämpande effekt. Det blir inte så mycket efterklang i tretexrum. På tretexen sitter ett antal lager med tapet. För att kunna tapetsera över dessa lager bör man tydligen måla på något som heter spärrgrund och det är det jag just gjort. Detta för att inte alla tapetlager ska rasa ner när man sätter upp en ny tapet. Sedan ska väggarna spacklas och tapetseras.
Fick också besök av TH som fick sig en rundtur.
Jag har fallit för en grå tapet men blir lite orolig att det ska bli lite för mycket grått på övervåningen. Vi får se, jag tycker ju grått är vackert och att inredningen kan stå för färgen i rummet.
Jag är jätteladdad för fortsatt renovering men nu stundar pappadagar t o m lördag lunch. På lördag blir det rördragning i badrummet.
Jag har beställt alla rör, kopplingar och blandare till badrummet och Jörgen ska hjälpa mig att koppla ihop allt så det bara är att koppla in vattnet när det väl är indraget i huset.

Inga kommentarer: