söndag 21 februari 2010

Sakta men säkert närmar det sig tapetsering. Igår spikade jag lite dörrfoder och spacklade lite mera. Jag lagade också en massa hål i taket inför målning. Jag har ett uppspänt papptak och pappen hänger lite på sina ställen. Denna typ av tak gör ju det. Det innebär att det inte går att spackla skador eftersom det inte finns något bakom pappen att spackla mot. Jag tar då och klipper sönder thé-påsar som jag sätter över hålen med tapetlim. Det funkar jättebra och går fint att måla över sedan.

Här syns fläckar i taket när tapetlimmet fortfarande är vått.

Idag har jag målat tonad vit på snickerier ett varv till. Ann-Karin med väninnan M kom upp och M fick en rundtur. Ann-Karin tvättade sedan taket inför målningen och städade hela rummet. Snickaren kom och satte igång att pyssla på egen hand. Han satte i glaset ovanför badrumsdörren och gipsade klart den väggen.

Så här blev det. Tyvärr tog mitt spackel slut så jag kunde inte spackla klart. Det är bara att köpa mera imorgon.
Jag kunde också gipsa klart den lustiga trekanten i hörnet av taket. Det gick åt rejält med spackel kan jag meddela och det är inte färdigspacklat än. Imorgon ska murstocken putsas. Snickaren hann inte "sätta igång mig" idag.
Mitt i köket bland slipdamm och verktyg står ett trumset också. Det är helt normalt.

2 kommentarer:

Therese sa...

Kul att se att det rör på sig! Och beträffande trumsettet så är det inga som helst konstigheter. Det borde alla ha ett stående som renoverar ett hus....i terapisyfte om inte annat ;-)

Eddie sa...

Håller med dig Therese! Nu kan jag behöva trumma av mig lite ledsenhet också...