fredag 11 juni 2010

Officiell inbjudan till midsommarnatt i kapellet.

Den 11 juni. Felix första skolavslutning. Här kommar han med svenska flaggan i högsta hugg.Satt i kyrkan och visste inte om jag skulle våga applådera efter barnens uppträdanden.Felix längst ner till vänster.

Kyrkligheten har sina konstiga regler som skapar en obehaglig osäkerhet när man rör sig i deras domäner. Jag har liksom fått för mig att allt som förknippas med glädje är förbjudet i kyrkan och kristlighetens oskrivna lagar. Som tur var applåderades det och jag hängde på. Det kändes som vi föräldrar inte är välkomna igen i kyrkan då vi hade fräckheten att känna ett uns av hopp och glädje i dysterhetens unkna boning.
För Felix var detta en stor dag. Han stod i centrum tillsammans med andra och anhöriga var där och tittade på honom. Det lär bli nio gånger till som samma sak sker i hans liv.

2 kommentarer:

Therese sa...

Jag missade skolavslutningen för att jag dumt nog tackade ja till jobb den där dagen utan att tänka på att det var skolavslutning :( men min kära mor var med Wincent i kyrkan. Vad fina våra pojkar är!!

Eddie sa...

De är "jättegoa"!