söndag 4 september 2016

Underbar höstdag

Vaknade tidig och gick ut och satte mig i det vackra vädret och drack ett par koppar kaffe. Solen värmde och från jordhögarna på baksidan steg ånga upp som drev bort i motljuset över Filpstadsvägen.

Jag spikade upp brädorna jag förmålade igår och sågade till nya till nästa gluggar som skulle täckas. Jag målade brädbitarna och kände mig nöjd för dagen.
Här ligger den nya omgången på tork. Det blir många småbitar och det är inte slut ännu.
Jag gjorde iordning två fullånga också som ska sitta mellan den vita dörren och den vänstra vedbodsdörren.

Sedan gick jag in och tog lunch. Det blev inte surströmming till frukost men väl till lunch. Jag var så ivrig att komma ut på morgonen så jag hann inte laga mat först.
Underbar lunch!

När jag ätit gick jag ut och tog ett varv i trädgården. Rensade lite ogräs. Jag kände på färgen jag målat före lunch och den var redan torr.
Jag bytte om till arbetskläder igen och drog ut verktygen som jag plockat in för dagen och satte upp panel över två gluggar till. Nästa gång jag målar rödfärg "duttar" jag även på spikskallarna på det nyuppspikade.

Imorgon är det vanligt jobb igen och då blir det tyvärr lite stillastående med uthusbygget. Jag får hoppas på fina kvällar så jag får till det sista. Jag måste också hämta lite mer virke men bara så jag kan ta det på takräcke (tror jag).

Inga kommentarer: