tisdag 22 september 2020

Kafka och jag - de lungsjuka

Nu är det vardagar igen och jag gör inget annat än att sitta här och jobba och vänta på att jag ska få gå och lägga mig och läsa. En tur om dagen till Maxi blir det också. Ofta strax före lunch. Då är det inte så mycket folk där heller. Men den lilla glimten av andra människor behöver jag ändå.

Jag läser fortfarande Kafka. Just nu brev och något stort hände häromkvällen när jag kom till månadsskiftet augusti-september 1917. Kafka fick diagnosen tuberkulos. Nu är vi lungsjuka båda två. Det är intressant hur han ser på sin sjukdom och hur han skriver om sjukdomen till sina vänner. Han visste ju att det var en dödsdom men jag vet att han levde 7 år till efter diagnosen. Min KOL är väl inte så farlig men man vet väl aldrig. 

Det ska bli intressant att läsa vad han skriver i dagböckerna i samband med att han får diagnosen. Jag har en halv bok av brev kvar innan jag fortsätter med dagböckerna.

Idag smakade jag på min andra sats surgurka. Den blev jättebra och hela korianderfrö var en hit. Väldigt svårt att beskriva vad de tillförde men det var en smak jag inte känt förut. Inte alls lik den gröna kryddan koriander.

Inga kommentarer: