lördag 5 september 2020

Tobaksdag igen

Jag höll på med tobaken från kl 10 till kl 17 med en paus för föda mitt på dagen. 


Till lunch åt jag fyra hårda mackor med fiskpinnar, citron, aromat och remouladsås. Smaskens. 


Jag inredde ett utrymme i uthuset med linor i taket så jag kan hänga tobak där också. När jag hade förtätat bland tobaksknippena på baksidan om uthuset fick jag plats med ganska mycket till. 


När knippena hängt något dygn slaknar de lite och är inte lika bredaxlade längre. Då kan man förtäta lite.

På baksidan här är det fullt nu. Jag kommer klara mig med hängplatser i och med att tobaken i det närmaste är färdigskördad nu. Jag har lite Alida till att skörda men det får plats i det nyinredda utrymmet. Skönt att slippa köra iväg tobaken någonstans.

Idag utnyttjade tobaken till att få lite motion. Normalt bär jag med mig sex - sju knippen varje gång när jag hänger up dem man idag gick jag över hela gården med ett och ett. Jag gick kanske 30 gånger istället för 5. Det är svårt att komma igång och röra på sig. Jag vet att jag borde för KOLens skull.

Att jag får plats med alltihop fick mig att tänka på att jag kanske inte behöver någon torklada. Jaja, sista ordet är inte sagt där än. Jag har nog odlat mer än vad som går åt för en årsproduktion. Jag ska sätta lite färre plantor nästa år. Och glesare. Det är en hel del saker som jag ska göra annorlunda nästa år.


Så här set tobakslandet ut nu. Nästan inga stora blad kvar. Jag klarade hann skörda innan första frostnatten i alla fall. Jag hade lite frost här två mornar förra veckan men det var så lite. Nu ska tobakslandet få stå och det ska bli intressant att se vad som händer härnäst. En del blad kanske växer till sig så jag får ytterligare en liten skörd.

Nu har jag tagit en skön dusch och ska ligga i TV-soffan resten av kvällen. Felix kommer hit sedan och ska sova här inatt.

Det är ett misstänkt föremål placerat vid polisstationen här i Kristinehamn och nationella bombgruppen är på väg hit. Vad händer med lilla Kristinehamn. Det är inte sig likt längre.

Inga kommentarer: