fredag 14 februari 2020

På spåret

Fredagkväll.
För ovanlighetens skull är inte Felix här. Han är med mormor och morfar till stugan i Slädsjön. Felix och hans kära tjejkusiner ska till Säfsen och åka skidor imorgon. Hoppas de får fint väder. Det verkar kunna bli kallt i natt och jag tror de jobbar dygnet runt med skidbackar och spår. Till veckan börjar sportlovet för de i Örebro län bland annat. Felix och övriga värmlänningar får vänta tills veckan därpå.

Igår filmade Felix mig när jag gjorde en instruktionsfilm om hur man klipper hibiskus. Den går att se på Youtube.

Idag fick jag ett konstverk jag beställt från en konstnär i Stockholm som ägnar sig åt trådkonst.
En Linnéa. Min favoritblomma i den svenska naturen.

Klockan är drygt 19 och jag längtar efter att få lägga mig och läsa. Först tänkte jag titta på "På spåret" men jag struntar i det. Felix och jag tittar alltid på det på fredagarna trots att inte jag tycker det är roligt. Det är för svårt. Vi brukar väl ha tre rätt var på helt olika frågor. Han på sportrelaterat och modern musik. Jag på konstiga namn på handredskap eller maträtter och 70-talsmusik. Ikväll kommer han se det med mormor och morfar i stugan och det enda skälet för mig att titta här i min ensamhet skulle vara om vi skulle diskutera frågor och svar efteråt. Det är inte värt det. Jag skiter i det.

Imorgon får jag besök av min konstnärsvän Karin som har med tre målningar till mig. Vi ska gå på en konstutställning här i Kristinehamn imorgon. Jag har beställt spotlightskenor för få belysning på min konst också. Skensystemet levereras till veckan och sedan ska jag börja montera upp det.

Sivan har sovit i Felix soffa i flera timmar. Nu leker hon lite med ett torrt hibiskusblad på golvet. Hennes lektillfällen brukar gå över efter ca 2 minuter. Hon är nog lite understimulerad och längtar efter vårkvällar liksom jag själv.

Inga kommentarer: