torsdag 19 februari 2009

Igår ringde min personliga bankkvinna och meddelade att nu är jag inskriven som lagfaren ägare till fastigheten. Det har varit en utdragen process då det verkar som om tingsrätten misstänkt att köpet inte gått riktigt rätt till. Det är i alla fall min personliga tolkning av de kompletteringar som hela tiden begärts in av mig och säljaren.

Hjärnan går på högvarv nu när jag inte är i kapellet. Jag funderar på möjligheten att sätta in vattenburen värme redan i höst i de delar av huset som jag ska bo i vid inflyttningen. Det skulle innebära att jag måste ha pannrummet klart i höst också.
Badrummet uppe är på god väg att bli klart. Likaså köket. Hallen uppe ska jag börja med snart. I blivande sovrum uppe har vi just nu elektronikverkstad. Den kan inte flyttas ner förrän till försommaren.

Till sommaren ska avlopp anläggas, vatten kontrolleras och murstocken lagas. Frågan är om jag hinner/orkar/har råd att göra ett pannrum i sommar också. Det blir inte bara att bygga pannrum. Det innebär byte av dåliga bjälkar och syllstockar också då hussvampen gått hårt åt det hörnet av huset där panrummet ska byggas.

Jag måste också in med bygglovsansökan och bygganmälan så fort som möjligt nu. Bygglov för ändrat användningssätt och vissa fasadändringar. Bygganmälan för installation av VA.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Då får man passa på att gratulera då.. officiell ägare ;)

Du ska se att när sommaren kommer blir allt lättare, du kanske hinner med ditt pannrum utan att behöva stressa! Men kom ihåg att planera in lite annat också.. man måste leva längs vägen!

Beta av en sak i taget på listan bara.

MVH Sandra

Eddie sa...

Tack Sandra!

Det är nog som du skriver. Bara beta av och så får jag se hur långt jag är kommen i slutet av sommaren.

Anonym sa...

Jag hejar på dig men samtidigt viftar jag med ta-det-lugnt-flaggan. Du har utstrålat en sådan glädje över denna renovering så låt det inte övergå i stress och press.
Det ska va gött o leva annars kan det kvetta.

Eddie sa...

Som tur är så är det inte stressigt och pressigt än. Det handlar mer om iver och det är mera positivt.
Det värsta är att tiden och pengarna inte räcker till, annars vore det väl inget ;-)