lördag 28 februari 2009

Igår började grabben äta köttfärs. Han har avskytt det tidigare men nu ville han verkligen plötsligt ha just köttfärs. Vi var på krogen och åt tacobuffé och han lassade in för glatta livet. Idag åt vi spaghetti och köttfärssås för första gången och han satt och mmmmmm:ade hela tiden. Konstigt är det.

Vi har varit och haft sexårskalas i en hyrd lokal. Vi slog på stort eftersom han ville bjuda 10 killkompisar (inga tjejer). Det blev en massa återbud så endast två kompisar kom. Tre grabbar totalt alltså...

Nu sitter jag och lyssnar på musik i lägenheten och njuter av ensamheten igen. Jag kör "Focus" ikväll också men jag började med "The Clash". Kattan gick in i sovrummet. Hon verkar inte gilla gitarrsolon. Jag sitter här och tar mig några pilsner och kapelltänker. Jag planerar och drömmer om sommaren när det blir behagligt att vistas i alla utrymmen där. Jag vill börja utforska trädgården också. Gå runt och känna att det är mitt. I trädgården där jag bodde förut kände jag varje sten och äppelträdens alla grenar. Vissa träd tyckte jag bättre om än andra. Man lär känna träd och få en relation till dem när man klipper dem på våren. Jag sparade alltid favoritträdet till sist. En parant apeldam som planterades 1911.
Jag drömmer om musiklyssning i ett färdigt vardagsrum i kapellet. Hur mina skivor kommer att låta där i stora salen. Då kan jag spela starkare än vad jag kan i lägenheten också. Här får jag vara återhållsam med volymen.

Tänk att musik kan försätta en i andra tillstånd än de vardagliga. En annorlunda verklighet helt enkelt. Man kan bli rörd till tårar, man kan rysa och man kan bara försvinna in i vissa musikstycken. Jag önskar jag kunde hantera musikinstrument för att beskriva mitt inre landskap med toner. Det är ju faktiskt det många musiker gör. Tror jag i alla fall.

Allt fler borde ta sig tiden till att lyssna aktivt på musik. Då menar jag att ta sig tiden till att sitta rakt upp och ner och bara lyssna. Det känns som om det är väldigt nyttigt.

Man reagerade inte på min skäggfrisyr nämnvärt på jobbet. Jag som trodde jag skulle väcka uppmärksamhet en stund.

5 kommentarer:

Anonym sa...

I bilen är det Danzig som gäller nu. Och här hemma "lyssnar jag in mig" på Beggars Opera som jag upptäckte nyligen.

Vill fortfarande ha foto på skäggfrisyren. Har nu efter att fått tid att samtala med min sambo här fått den beskriven för mig :)

Eddie sa...

Det var två grupper som var helt okända för mig.

Foto kommer...

Anonym sa...

Danzig o Beggers Opera är nog inget för farbor Persson, tro mig.
För att bidra till Skäggfrisyrens diskution, så var väl inte så farlig som jag trodde lite General Custer alá Zappa.
Det såg helt okey ut kul med lite förnyelse. Du ser lite tuffare ut nu, det kan du behöva i din ålder.
:-D
/08:an

Anonym sa...

Danzig är lite skrällig blusinspirerad hårdrock med en lite lätt satanisk touch och en sångstil som beskrivs som Roy Orbinsson.

Beggars Opera skulle man kanske kunna beskriva som symfonisk 70-talsrock med lite Uriah Heepstuk (orglar, stämsång o sånt) fast inte lika intensivt.

Hmm, någon musikrecensent kommer jag definitivt aldrig bli :)

Eddie sa...

Det är nog som 08:an skriver, lite för tufft för mig.