lördag 21 mars 2009

Då har jag börjat kakla. När jag gjorde underarbetet inför kaklingen visste jag ju inte hur det var att kakla. Detta fick jag äta upp idag när jag fick problem med vissa ojämnheter. Det blir bättre nästa gång eftersom jag lär mig hela tiden. Snickaren och jag träffades vid kapellet runt tio imorse och han hjälpte mig igång under ca en timma.
Vi kaklar med stående förband. Något som snickaren aldrig gjort förut och var skeptisk till i början. Så här såg det ut när han lämnade mig idag.
Och så här såg det ut när jag tog lunch. Jag satte två kolumner lila där toan ska stå. Lunch intogs i solen på trappan till kapellet. Uppslicad hämtpizza. Sedan blav jag sittandes i solen. Solen kröp dock runt hörnet så jag fick modifiera en stol för att kunna sitta längre ner på trappan.
Det var bara att såga av 13 cm på ena benparet. Denna stol kommer jag ha stor glädje av i vår.
Här skojade jag till det med lite lila igen. Det blir till vänster om handfatet.

Jag har varit tvungen att stanna vid väggenomföringar, typ kablar och dosor då jag inte riktigt vet hur jag ska göra för att ta upp hål mitt i en kakelplatta. Snickaren får väl visa mig det.

Sammantaget har det gått bra men det är inte helt lätt att få till det överallt. Fast det kvittar. Huvudsaken är att det blir tillräckligt bra och att det är jag själv som gjort det. Jag hade inte heller trott att det skulle bli perfekt.

Att lära upp någon till att bli en duktig kakelsättare bör rimligtvis ta mer än en timma.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker det var VÄLDIGT bra jobbat efter bara en timmes undervisning! Grattis till en nästan färdigkaklad toa då.

Nu ska jag på strövutflykt till Visnums Kil. Ha en bra dag.

Eddie sa...

Tack! Ska försöka fortsätta idag men nu har jag lite svårare moment framför mig. Det handlar om de här listerna som ska kaklas in vid ytterhörnen. Ska ta närbild på det sedan.