torsdag 5 mars 2009

Sitter och försöker få ihop en bygglovsansökan kombinerad med bygganmälan. Jag vill få med så mycket ändringar som möjligt på ett bräde så jag har saker och ting klart inför den varmare byggsäsongen.
Det handlar om bygglov för ändrat användande och bygganmälan för installation av WC, fönsterbyten mm.

Det lite svårt att veta hur man ska sätta nya fönster. Som det är nu så kan man inte se ut från vardagsrummet då fönstren sitter för högt. Jag måste sänka befintliga fönster eller montera in nya på lägre höjd. På baksidan ska jag ju ha en altandörr men vart ska jag placera den tro? På mitten eller mera åt köket till?

Jag har ikväll suttit och ritat upp olika fönsterstorlekar på ett papper och ska sedan flytta runt dessa på en ritning för att se hur det blir. Det är ju viktigt att tänka på hur det kommer att se ut inifrån också. Jag kommer ju vilja ha en del fria väggytor för böcker, skivor och tavlor. Jag har ett antal hyllmeter böcker och skivor. Sedan tänkte jag sätta upp min gamla ölburkssamling som stått i morsans källare sedan 1982. Jag har ca 500 olika burkar från den tiden då ölburken började tillverkas.
Där finns en del rariteter som få människor minns. Jag kan nämna Till-bryggerier, Three Hearts, Old Ox, Three Towns, Gränges bryggerier, Kopparbergs, Bockens, Lyckholms mm. Det kommer att bli snyggt och väcka många minnen hos besökare.

Jag ska också byta ut korset på taket till ett Peacemärke och jag antar att man inte får göra detta utan lov.

2 kommentarer:

Anonym sa...

När det gäller placeringen av altandörren föreslår jag lite mer åt vänster och kanske också lite högre upp. Det borde bli bra. Och nej, du behöver inte tacka mig, jag älskar att strö goda råd omkring mig.

När det gäller ölburkssamlingen har jag en flong ny Mariestad i äkta aluminium och den är i mint condition. Den kan du få av mig (jo, det är säkert). Ingen ölburkssamling är komplett utan en sådan. Om 30 år kommer dina rollatorförsedda gäster att häpna. Tro mig.

Eddie sa...

Tack för tipset av altandörrsplaceringen. Det blir nog bra...

Nya ölburkar finns här också. Just nu sex stycken nyuppdruckna...