söndag 4 april 2010

Här är vi nu framme med monsterorgeln vid kapellet.
För att överhuvudtaget tänka tanken att få in den under tak, tvingades vi bygga en ramp. Att lyfta den var inte att tänka på. Vi uppskattade dess vikt till mellan 200 och 300 kg. Jörgen har tagit kantorns plats och låtsas framföra en smäktande psalm. Här följer några detaljbilder... Kunglig hofleverantör, Patent, står att läsa... Spelar bas gör man med fötterna med 30 baspedaler. En del av innanmätet. Det luktar underbart ur den också. En blandning mellan mekaniska trädeteljer, olja och metall. Obeskrivligt! Efter denna händelserika dag passade det bra att dra igång årets första grill. Korv, inte mer fantasifullt än så men vad gott det smakade. Och korven skjöljdes ner med en iskall pilsner förstås. JS kom upp och smaskade i sig en hamburgertallrik. JS maka, JS, lät sig avnjuta en räksallad i glada vänners lag till ackompanjemang av rödvingetrasten som satt och spelade så vackert i skogen.
Vi hade också närkontakt med så kallad medmänniska som hade ett och annat att säga om det fruktansvärda levernet i kapellet. Tråkigt, men sorgsna och buttra människor blir väl sådana när folk i deras omgivning är gladare än dom själva.
"Blir man arg, blir man dum" är ett uttryck som är ganska bra. Det stämde väldigt bra in på vår så kallade medmänniska denna underbara vårkväll.

2 kommentarer:

NAGS sa...

Jag är grymt avundsjuk på orgeltillskottet. Jag försöker övertala G. här hemma att vi måste skaffa en tramporgel till stora salen, men hon är rätt kallsinnig och tycker att det räcker med vårt piano...

/Anders

Eddie sa...

Detta är en underbar piporgel med extern luftfläkt för att man ska slippa trampa. Jag hittade en likadan på Internet i går kväll och då benäms instrumentet "orgelharmonium". Det finns inga trampor men däremot en vev för att fylla bälgen. Den "vevande" får då stå till höger om orgeln och veva under konserten.

Luftfläkten måste sitta i ett annat rum då den låter en del. Från pumpen går sedan en slang in i orgeln.

Fördelen med att vara singel är många gånger att man kan dra hem en massa underliga saker hur som helst. :-D