onsdag 29 juli 2020

En kylig juli

Det verkar inte bli något sommarväder i år. Det är mest inomhussysslor som låter sig göras nu. Jag försöker sitta ute på altanen och läsa men det blir nästan för kallt. Det har regnat så mycket de senaste dagarna så jag har inte skördat någon tobak heller. En del blad har mognat och jag kommer att få ett stort skördejobb när vädret blir bättre. 
Idag kom en laddning kafkalitteratur igen så nu har jag att göra ett tag. Insåg tyvärr att jag missat att beställa den del av brevkorrespondensen som utgör nästa delen av den löpande historien i den kronologiska ordningen av hans brev. Jag kan ju inte bara hoppa över den och läsa året efter. Jag har annat att läsa av honom som inte är kronologiskt beroende. Dessutom kommer det tre böcker imorgon med posten som inte har ett dugg med Kafka att göra.

Dagarna i kapellet tillbringas inomhus nu.

Jag har börjat röja ur Felix barnrum och ska anpassa det för ett tonårsboende. Han är ju oftast hos sin mamma nu men jag ska även inreda en fristad åt honom här.
Här får han en hel övervåning för sig själv med kök och eget badrum om han så vill.

Jag har försökt att få min blogg utskriven till en bok av ett företag men har hittills gått bet. Jag tänker mig att få en kopia upptryckt i pappersformat så Felix och hans efterlevande kan läsa vilka tankar deras förfader en gång hade. Jag har bloggat i tio år med vissa luckor men jag skulle önska att jag fick läsa min egen fars tankar och funderingar så som han själv nedtecknat dem. 

2 kommentarer:

Lars Wolgast sa...

Försökte att tugga mig igenom "Franz Kafka och Processen" innan jag tog mig an Kafkas verk. Vilket jag ännu inte gjort.

Eddie sa...

Börja med "Förvandlingen".