lördag 18 juli 2020

Lördag i tobakslandet

Jag gav mig ut i tobakslandet i morse men det går knappt att vara där nu så tätt är det. Jag började nypa bort blomställningar och tjuvar men det går snart inte att röra sig i landet längre. Min "Black Mammoth" vill gå i blom. Jag släpper upp en och sätter en nätpåse över så att den inte korspollineras av "Alida". Senare på kvällen satte jag en nätpåse även över en Alidablommning som jag tänker spara. 
Här är mitt tobaksland med nätpåsar över en Alida och en Black Mammoth. De är självpollinerade så jag får förhoppningsvis rasrena fröer i kapslar i respektive nätpåse vid skörd.
Plantorna växer helt otroligt starkt. Jag minns när jag hanterade plantorna när de var millimeterstora. Jag har lärt mig mycket redan detta första odlingsår. Sådant jag tar med mig till nästa.

Jag lagade till en "Rice and beans" idag igen. En puertoricansk rätt som jag gärna äter i New York. Jag har kommit på hur jag ska få till den med mina enkla medel här i Sverige. Det kanske inte ser så aptitligt ut men det är riktigt gott. Jag har fått till ganska goda bönor faktiskt. Med chili, lök och vitlök. Steak serveras till och egentligen "Steak and onions" men jag orkade inte steka en massa lök. Lövbiff får vara "Steak" i min rätt och det är det närmaste jag kommer originalet. Och en massa koriander på riset.

Idag skulle Felix och "gänget" sova i militärtält vid Hults badplats så jag körde ner dem. Militärtältet kom i en stor och tung låda så jag fick köra med släpkärran. Hoppas de får en fin natt i Hult. Det kan bli en underbar solnedgång där ikväll om de har tur.

När jag kom hem satte jag mig på min altan och läste Kafka och tog en öl. En liten skörd av tobaksblad gjorde mig sällskap i den fina sommarkvällen.

Jag har rivit lite mer också.
Nu ser det ut så här. Det minskar och samtidigt ökar mitt behov av virkesförvaring men jag löser nog det.

Ju mer Kafka jag läser desto mer längtar jag tillbaka till Prag. Min nästa utlandsresa går nog dit. Kanske till våren om världsläget är mer gynnsamt.

2 kommentarer:

Dag sa...

Fantastiskt grova plantor. Ser ut som de tarvar mycket vatten och gödning?

Eddie sa...

Jag vattnar ingenting just nu. I början vattnade jag men sedan blev det ju lagom med regn. Ja de står planterade direkt i hästskit så näring finns. Men jag börjar se lite gulflammiga blad i toppen på plantorna. Det är möjligt att det är ett tacken på näringsbrist. Jag får vattna med näring någon dag.
Kom förbi någon dag om du har lust Dag. Det var längesedan sist.