söndag 6 oktober 2024

Denna söndag

Vaknade kl 9 och tog ögondroppar. Låg kvar en stund och tänkte. Gick upp och tittade på säsongens sista avsnitt av "Veckan" med Leif GW Persson. Drack fyra koppar kaffe. Läste filosofi en stund. Jobbigt med engelskan. Åt två mackor med kokt ägg och kaviar. Började titta på en serie som heter "Född 2010". Det handlar om ett gäng ungar som föds då och som man får följa under uppväxten. Fascinerande. Slog på datorn och tittade på två föreläsningar av en lärare som hette Ana Maria Mora-Márquez. På engelska.

Jag kollade de båda föreläsningarna som tillsammans var på 26 minuter. Att översätta och anteckna för att sedan tillfälligt kunna lämna detta kapitel tog de ca 1,5 timma. Det går bättre att titta på skärmen än att läsa en bok tyvärr. Ögonen blev inte lika grumliga. Klockan 13:30 gick jag ut och gick min trekilometersrunda och lyssnade på "Fläsket brinner".


Eldiga höstfärger. Nötskrika hördes i skogsbrynet som sig bör. 

När jag kom hem värmde jag en fryst indisk matportion.


Det går inte att få indisk mat bättre än så här. Helt fantastiskt så jag nästan blir förvånad själv. När jag åt tittade jag på del två av "Född 2010". Det var innan man filmade i HDTV. I del 2 föddes resten av de nio barnen vi ska följa genom åren. Det ska bli en trevlig resa i tiden. De senaste avsnitten är från 2024.

Jag pluggade i en och en halv timma innan jag tittade klart på säsong 1 av "Född 2010". Första säsongen innehöll bara fyra avsnitt á en timme.

La mig tidigt och läste.

Inga kommentarer: