torsdag 10 oktober 2024

En månad kvar

Tiden går sakta men den går ändå. Det är ändå ganska mycket som ska hända här innan jag åker. På söndag ska jag vara med på skivmässan i Björneborg. Det blir intressant att se vad den inbringar.

Jag har bestämt mig för vilken bil jag ska köpa också och har tecknat köpeavtal med Hedins bil i Värnamo. Så blev det till slut alltså. Jag köper min KIA därifrån istället för Wafab i Kristinehamn. Den bilen jag sett ut i Kristinehamn har jag inte kunnat få något pris på trots att jag frågat flera gånger. Den i Värnamo fick jag pris på direkt. Den var till salu på Blocket för 179 900:- men jag får den för 170 000:-. Den går som demobil i Värnamo nu och ska göra så till den sista november. När jag pratade med säljaren i förrgår hade bilen gått 30 mil. Vid tiden för köpet räknar Hedins med att den gått 500 mil. Det var det som stod i annonsen.


Denna är det. "Adventurous green" heter kulören. Den levereras till Hedins i Karlskoga sista veckan i januari eftersom jag inte är hemma förrän då. Sedan får jag få hit den på något vis. Det kanske blir svårt eftersom den inte har vinterhjul.

Den delkursen i filosofi jag läser nu är nog för svår. Det är extra nedrigt eftersom jag så gärna skulle vilja lära mig så mycket mer om epistemologi. Men jag klarar inte engelskan. Läraren pratar en engelska under sina föreläsningar som jag heller inte förstår. Hon bryter på någon sorts spansk engelska. Jag har letat på en massa internetbokhandlare och även på biblioteket efter böcker på svenska och jag kunde bara hitta en enda bok; "Att utmana vetandets gränser - en bok om metod, metodologi och epistemologi".

Den köpte jag. Den är nog min enda möjlighet att förstå.

Jag har tänkt om vad gäller mina studier på ett annat sätt också. Jag ska bara läsa filosofikurser på svenska. Det innebar att jag strök min ansökan för breddningskursen som går på vårterminen. Jag söker en annan kurs i historisk filosofi vid Södertörns högskola istället. Den går dessutom på halvfart. Jag gör så gott jag kan med det som är kvar av denna terminen. 

Inga kommentarer: