tisdag 20 januari 2009

Köpte en PAX-fläkt och en stos till toaletten innan jag åkte upp till kapellet denna dag. Började lite vackert med att ratta in en musikkanal på radion när jag väl kommit upp. Sedan sågade jag upp ett hål ovanför dörren.
Det är nämligen så att jag hittat ett antal glasskivor bland all bråte.

Skivorna är 65 cm långa och ca 25 cm breda. Tjockleken uppskattar jag till 4 mm. Man får en känsla av "grönt" när man tittar på dem. De ser ut att ha utgjort hyllplan i någon affärsdisk. Snickaren föreslog för en tid sedan att de kanske kunde användas till någon form av "ljusinsläpp" från hallen in till badrummet. Jag tände direkt på idén och så får det alltså bli. Två av skivorna ska ner till glasmästaren för tillskärning. De får bara vara 22 cm breda. Sedan ska de in ovanför badrumsdörren.

Därmed var det dags för ett lager tätskikt till.

Precis när jag trodde jag var färdig kom snickaren igen. Han var sugen på att göra ett ryck så vi borrade igenom golvet för avloppet från tvättmaskinen. Inte ända igenom tyvärr då en bjälke satte stopp för allt vad dosfräs hette. Jag måste skaffa en förlängare så jag kan borra djupare med dosfräsen. Vi fick ge upp kampen med den bjälken för idag men den kommer att få ge med sig till slut.

Sedan mätte vi ut var toaletten ska stå. Det stod då klart att jag kommer att få vänja mig vid att lägga huvudet lite på sned när jag ska göra "ettan".

Här hamnar den. Här stötte vi också på en bjälke så vi var tvungna att flytta hålet lite till höger.

Här syns bjälkrackaren till vänster i hålet. Det ordnar sig ändå.

Det står också klart att det inte blir kakling till helgen. Snickaren tyckte att jag skulle dra på ytterligare ett lager tätskikt i duschen. Det såg tunt, ut sa han. Han tyckte jag skulle göra helt klart för mattläggaren istället så det får väl bli så då. Det innebär att jag får sätta i dörrkarmen och se till att alla rörgenomföringar i golvet är gjorda.

När jag kom hem till lägenheten var det här det första jag fick se.

Brevbäraren hade lyckats sätta tre brev mellan mina träskor som stod innanför dörren i hallen. T o m katten var förvånad.

Nu blir det pappadagar igen och tid för lite eftertanke.

6 kommentarer:

Fraxinus sa...

Hej! Mycket lustigt, sökte i ren vanmakt på "kapell" för att se om det möjligen fanns någon som bodde i ett sådant. Har precis köpt mig ett själv nämligen, och idiotläser allt om glidgjutning, pärlspont och rötskador. Och så hittar jag detta! Fantastiskt.

Eddie sa...

Häftigt! Bor du i närheten av Kristinehamn eller?

Glidgjutning, ja. Det har jag också tänkt att försoka mig på till sommaren.

Fraxinus sa...

Hej igen, nix jag bor i Falköping och kapellet ligger 1,5 mil utanför tätorten.Har inte gjort nåt mer än att bända i tritexskivor för att kika under (pärlspont)och krypa runt på vinden än så länge... Men skorstenen lär behöva en omgång, likaså delar av taket. Eller det är väl det jag ska börja med iaf.

Eddie sa...

Har du varit under och tittat?

Fraxinus sa...

Hej igen, varit utan dator ett tag. Nix, jag har inte tittat under huset, vet inte om det låter sig göras.. Ingen källare. Får väl bryta mig ner genom golvet framöver. Vad kan jag vänta mig att hitta där tro..?

Eddie sa...

Det var där jag hittade hussvampen. Det gör nog inget att försöka att ta sig under huset och titta om det är fuktigt undertill. Förr slarvade dom och lämnade kvar gammalt virke, spån och sånt under husen. Det är aldrig bra om sådant får ligga kvar.