lördag 24 januari 2009

Vi kommer inte in i kapellet! Något har hänt med låset!
Imorgon ska vi ändå forcera dörren på något sätt. Snickaren ska ju spackla fall till golvbrunnen.

Jag har köpt en bit avloppsrör för att få allting klart tills dess att mattläggaren dyker upp. Jag har också hyrt en borrförlängare för att komma igenom den förhatliga bjälken som satte stopp för avloppsröret från tvättmaskinen.

Ikväll skulle jag köra till Eda och hämta en gammal rörförstärkare jag köpt på Blocket men fick vända fyra mil söder om Arvika för att väglaget var så dåligt. Jag var nära att kana av vägen två gånger och blev så rädd att jag beslöt mig för att vända hem.

Jag var hemma hos en av mina kusiner och tittade på hans värmesystem. Luft/vatten system kör han.Det verkar ju onekligen smidigt och så slipper man kostnaden för borrhål om man skulle välja bergvärme. Jag ska ta in offerter på sådant system också. Sedan kan man tydligen använda varm frånluft från husets uppvärmda rum för att tillföra den värmen till värmepumpen. En sorts recirkulation av värmen men inte luften.

Nu tröttnade katten på att höra min musik och lommade in i sovrummet för att få lite ro...

Jag tröttnar dock inte utan sitter här och njuter sjuttiotals musik. Just nu, Focus, "Hamburger concerto". Tänk när jag får spela i kapellet...

4 kommentarer:

Anonym sa...

NEJ! Kommer du inte in i kappellet. Fyyy, så frustrerande!
Och vända innan man kommit fram. Jag hade nog svimmat av ilska och svurit svärord som skulle få en borstbindare att blekna...ivrig som jag är av min natur.
Men jag tycker ändå att jag blivit bättre på att ta motgångar med åren. Börjar väl bli mogen :-)
Men det är tur att det finns 70-talsmusik att lugna ned nerverna med då :-) Fast du verkar rätt lugn trots allt ändå...

Eddie sa...

Det löser sig!
Det är jag övertygad om. I värsta fall får vi väl såga av gångjärnen för att komma in.

Anonym sa...

Luft/vattenpump var vår första tanke.. lät praktiskt mindre installationskostnad och dessutom var våra grannar "lyriska" över det hela hehe (de installerade sin för några år sedan).. fast när vi väl skulle be om offert.. så visade det sig att vi KUNDE få bergvärme.. och det kändes mer rätt gör oss liksom.. även om det var högre pris.

Våran elräkning skulle se betydligt bättre ut med bergvärme än luft/va (iaf enligt kalkylerna).. vilket var det viktigaste för oss..

Sen måste jag ju tillägga att jag som nyligen flyttat ifrån ett hus med luft/luft.. äntligen njuter av tystnaden!

Den där jävla ut OCH inenheten höll tidvis på att driva mig helt till vansinne..(har man väl stört sig på ett ljud är det närapå helt omöjligt att få bort det ur huvudet)..2 år med den (gav underbar värme).. gör att jag nu inte är så pigg på att sätta en likadan (dessutom kraftigare) utenhet/fläkt.. på detta hus hehe..

Ha en trevlig dag.. och hoppas ni kommer in i huset snart! Surt o vara utlåst hehe.. speciellt ur sitt eget hus!

MVH Sandra

Eddie sa...

Du har rätt, Sandra! Oljud är inte trevligt. Speciellt inte när man som jag älskar tystnaden i bakgrunden till min musiklyssning.

Än behöver jag inte bestämma mig.