tisdag 6 januari 2009

En lång och kylig dag i kapellet. Dagen började med att jag åkte upp med en köpare av en av mina maskiner. Han köpte en bandputs av mig. Min egen bil har inte startat på ett par dagar.
Det har varit väldigt kallt inne i kapellet idag. Det har t o m varit varmare ute. Vid ett tillfälle satte jag mig på en stol utanför för att njuta lite av den nollgradiga värmen. Ett stavgångarpar kom förbi och jag bjöd in dem på rundvisning. Det visade sig att de följt projektet på bloggen. Jättekul, och hej på er om ni läser detta. Det är trevligt med kontakter i vardagen med allehanda människor och jag hoppas att flera tittar in.
Jag har plastat golv idag. I övermorgon kommer Anticimex och installerar avfuktaren. Jag har också tätat de ventiler som finns runt huset.

Här ser ni hur jag lägger plasten. Jag stiftar fast den med häftpistol och lägger sedan ut brädor runt om. Jag bygger också ett mera "permanent" golv nu för det tar ett tag innan jag börjar byta syllar och bjälkar. Jag behöver ju golvyta att förvara saker på. Här ska jag för övrigt slå upp en vägg och bygga ett litet gästrum.

En kille från Arvika kom och köpte en hyvelbänk av mig i kvällningen.

Snickaren kom förbi och jag fick hjälp med några lyft. Sedan monterade vi ner ett verktygsskåp som suttit på vikdörrarna mellan blivande kök och blivande vardagsrum. Det blev mäktigt när vi öppnade upp väggen efteråt.

Här står jag på det blivande köksgolvet och tar en bild ut i det blivande vardagsrummet. Det blir stort!

Här har jag ställt mig i vardagsrummet och tar en bild in mot köket. Det blir drygt 14 m från vardagsrummets korvägg till köksfönstren som syns på ovanstående bild.

Jag har fått möjlighet att skapa lite öppna ytor i vardagsrummet idag när allt fler maskiner försvinner. Tyvärr är det väldigt brötigt ändå och fläckvis t o m trångt.

Imorgon ska jag plasta resten av golvöppningarna.

7 kommentarer:

Charlotta sa...

Fick precis reda på ditt kapellprojekt av en av de som köpt en av maskinerna som du sålde på blocket. Tycker att det låter mycket intressant! Jag håller nämligen själv på att renovera/restaurera ett missionshus i Karlskoga! Har ägt det i ca 1,5 år men ännu återstår mycket av renovering/restaurering. Har sagt att det är ett livsprojekt! Himla kul att läsa om någon annan som också vill rädda ett gammalt kapell... Jag önskar dig lycka till med ditt projekt! Kommer följa din blogg...
Mvh, Charlotta Hagberg
Karlskoga

Eddie sa...

Åhh vad roligt att du skrev!

Lägg upp en blogg du också så ska jag följa din. Jag skulle jättegärna komma förbi och titta på ditt kapell någon gång, liksom du är hjärtligt välkommen hit.

Det är lärorikt att se hur andra löst saker och ting. Speciellt med själva prediksalen som är unik för oss "kapellmästare". Det finns ett tvillingkapell till mitt som är byggt efter samma ritning. Det står i Storfors och jag har varit där och tittat.
Det är det enda jag sett hittills.

Eddie sa...

Det är givande att blogga. Det är ett roligt sätt att föra dagbok över sin strävan och i början gjorde jag det mest för mig själv. Inte trodde jag att så många andra var intresserade av vad som försiggick innanför kapellväggarna. Mest då kompisar som inte bor i närheten.
Jag började ändå förstå att en del följde min blogg. Jag satte upp ett anslag på kapellets yttervägg som löd "Googla på kapellbloggen". Mycket för att grannskapet skulle lära känna mig och mitt projekt lite bättre.
Nu har bloggandet blivit ett måste och ingår som en självklar del i mitt projekt. Jag tänker på hur jag ska lägga upp kvällens inlägg när jag står där och snickrar. Försöker också ta pedagogiska bilder (även om det är svårt). Bilderena vill gärna bli gråa och tråkiga men det är ändå en dokumentation.
Ibland svävar jag ut i lite rödvinsfilosofiska resonemang också.
När någon går in och kommenterar blir man extra glad. Hittills har jag inte fått en enda otrevlig eller fräck kommentar.

Anonym sa...

Hej Eddie!
Kan du inte elda i kaminen man ser på en av bilderna?
Att frysa är det värsta jag vet.
MVH
Kludden

Eddie sa...

Jag vågar inte elda. Murstocken är jättedålig och söndervittrad. Den måste renoveras först. Önskar att jag kunde elda lite då jag ju har massor av ved!
Idag ska jag klä mig bättre i alla fall...

Anonym sa...

Hej,Eddie !
Nu har även jag hittat hit efter tips från grann-janne. Jag tror att det lutar åt svampstuvning ikväll, blev lite sugen på det :)

Magnus Karlsson, postman och scenbuddist

Eddie sa...

Roligt att du är "på", Magnus!

Du är välkommen upp så du får höra lite blues med fett rörförstärkarljud. Sen blir det partyn i kapellet. Scenen i vardagsrummet är lagom stor för Dag Vag eller Fläsket brinner.

Hoppas du också får hussvamp! ;-)