onsdag 28 januari 2009

Var uppe en kortis och skulle kolla läget. Hade hoppats att få se den vackra mattan inlagd men fick istället se detta.
Mattläggaren har spacklat upp ytterligare lite fall från dörren och ut i rummet. Det var ju bra att han såg vårt lilla misstag och rättade till det så det inte blir bakfall sedan.
Här står mattrullen i alla fall men den vackra färgen syns inte riktigt genom den grumliga plasten. Imorgon kanske då...

5 kommentarer:

Fraxinus sa...

Hu, den otäcka hussvampen... Kanske vanligare än man tror. Läste nånstans att den kan "äta upp en byggnad på nolltid". Ja, jag får väl se vad som uppenbarar sig därnere. Vad jag redan nu hittat är en mindre fuktskada i taket pga en takpanna eller två som kommit ur läge. Var det länge sen någon hade ditt kapell i bruk? Drar du in vatten nu, eller fanns det? Det verkar hursomhelst gå i en rasande fart däruppe i Värmland. Här tar jag det lite mer piano än så länge. Funderar över stora salen ,hur bor man där på vettigt sätt, takhöjden, värmen etc. Det står iaf klart att mina annars lite svårplacerade horn inte kommer att vara i vägen.Blir kul att spela högt där. I dagsläget finns vedspis och kakelugn, ovisst hur brukbara. Har även stått en hög kamin i salen förr. Numera direktel, inte så tilltalande. Har lätt att gå händelserna i förväg och förlora mig i tankar om sol och vind, men jag lär inom kort bli varse om att det bör prioriteras lågt tills vidare.

Eddie sa...

HAR DU HORN!?!?!?!

Jag funderar på platsbyggda horn för underbar basåtergivning i mitt kapell!

Det var delvis därför jag köpte kapellet. Jag har åkt förbi det många gånger innan och tänkt "om jag fick spela mina skivor därinne". Det kommer att bli reportage på raunaforum och hififorum om akustikanpassningar när den dagen kommer.

Kolla här!

http://rauna.forum24.se/rauna-about51.html

http://rauna.forum24.se/rauna-about3.html

Vi tycks ha mycket gemensamt du och jag.

OK, nu får jag lugna mig lite...

Du frågade om användandet av kapellet. Såvitt jag vet har det stått outnyttjat i många år men jag tor att alltid värmen varit på. Jag har också direktverkande el och det finns bara elelement i vissa av rummen. Det finns två kaminer, en vedspis (oklart hur de fungerar) och en urkopplad kökspanna för ved.
I stora salen har slöjdgubbarna använt en värmefläkt för att få lite värme och för att slöjdvirket ska må bra. Vatten är indraget från en grävd brunn men någonting är sönder så det funkar inte. Jag vet heller inget om kvaliteten. Avlopp finns endast i form av en stenkista för köksavloppet men det är heller inget som jag använt.
TIll sommaren ska jag undersöka brunnen och anlägga avlopp. Tyvärr så är det väldigt tunnt jordtäcke på tomten så jag kommer att få det svårt att få ner en trekammarbrunn utan att spränga. Efterföljande rening får jag inte till inom tomten utan måste antagligen gå unde den gamla landsvägen med rör och anlägga en markbädd på kommunens mark på andra sidan.
Jag hoppas att jag slipper borra efter dricksvatten direkt. Det drar iväg och blir dyrt. Som du förstått av mina tidigare inlägg så planerar jag också för ett helt nytt uppvärmningssystem. Murstock måste också renoveras i sommar.
I värsta fall bor jag en vinter med elvärme och tar dricksvatten på jobbet. Duscha borde vattnet duga till i alla fall.

Hoppas du har vägarna förbi någon gång. Jag skulle kunna bjuda dig på oerhört välljud redan nu från de rörförstärkare vi har uppkopplade i verkstaden.

Eddie sa...

Ska tillägga som svar på din fråga att jag ska bygga ett loft i stora salen där jag ska sova. Jag vet inte hur det kommer att se ut än men så ska det bli.

Anonym sa...

Den ser SNYGG ut trots att det är plast runt och jag har redan visualiserat hur det kommer se ut när den är på golvet :-)
Ska bli roligt att se när den är lagd...

Eddie sa...

Det blev jättesnyggt! Vi har lyckats visualisera rätt både du och jag.