söndag 11 januari 2009

Pysseldag i kapellet. Jag har mest gått runt och skrotat. Plockat lite här och där.

Jag tog dock lite bilder på avfuktaren. Jag var tvungen att krypa under för att se hur det ser ut.
Här sitter avfuktaren på väggen. Röret som går ut ur den på den högra sidan, sprider den varma luften ut till kapellets periferi. Till vänster om avfuktaren anas ett annat rör. Det går igenom väggen bakom avfuktaren och sedan ut ur grunden. Där försvinner fukten.
Här sticker ett av rören iväg under det blivande köket.
Och ett annat drar iväg under golvet till prediksalen.
Här sitter hygrostaten. Det är den som känner av luftfuktigheten och styr avfuktaren.
Denna enhet ska placeras så att den kan avläsas ovanför golvet. Här kan man ha koll på miljön under huset. Under tiden jag var i kapellet idag, slog den över till "Fuktighet OK".

Så här ser det ut där den fuktiga luften lämnar huset.

Jag fick lite besök i kapellet idag också. Det är alltid roligt med gäster. Snickaren kom som dagens sista gäst. Vi diskuterade badrummet igen och vi ställde dit toalettstolen på prov.


Toaletten måste stå under ett snedtak. Det är lite tokigt mad tanke på oss herrar som står upp när vi gör "ettan". Om jag inte ska slå huvudet i taket, måste stolen dras ut en bit från den bakre väggen. Det ser konstigt ut tyvärr. När den står som på bilden ovan, måste jag böja på huvudet för att ställa mig i kissposition. Jag kanske kan leva med det.

6 kommentarer:

Anonym sa...

En enklare metod som nog skulle vara behagligare att leva med är att sitta ner och göra ettan. Bara ett litet tips... ;-)

Eddie sa...

Det är ju så mycket krångligare. Att hasa ner byxorna varje gång.

Anonym sa...

Håller med föregående talare.. är väl bara o sitta ner hehe.. vi tjejer får göra det varje gång..i hela våra liv - du har ju sluppit i många år hehe ;)

mvh sandra

Eddie sa...

Jag tycker att sifrorna 1 och 2 väl symboliserar den kroppshållning man bör ha vid toabesök. Ettan är rak och stående medan tvåan är ihopkrupen och krum.

Anonym sa...

haha det är ju ganska fyndigt.. om man är kille iaf.. förklara hur du tänker när det kommer till tjejer?

Eddie sa...

Det blir värre det. Hmmm, tänkte inte på det...