tisdag 15 september 2009

Idag kom Roland upp och fällde det enda trädet som står på min mark. En tall som hade ställt sig just där jag tänkt bygga ut uthuset. Ovavsett hur det blir med utbygget så vill jag inte ha ett stort barrträd på tomten.
Här står han, beredd att sätta sågen i trädet.
Så där ja! Här ligger hon. Det tog mindre än en minut att få omkull henne.
Roland fick i uppdrag att såga till en huggkubb åt mig också eftersom jag inte har någon sedan tidigare.
Så här såg det ut när Roland lämnade mig. Tallen delad i fina portionsbitar. Då är det mitt jobb resten. Jag började klyva också men det var så henskt mycket mygg som flög upp under "kjolen" på mig hela tiden. Jag är inte van vid kroppsarbete heller så jag har väl inte den rätta orken förstås.

Jag började lägga upp det kluvna virket på en av de gamla fönsterluckorna som jag tog bort i våras. På Rolands inrådan lägger jag bara upp det i en stapel som får ligga över vintern. Jag ska täcka stapeln med något tak sedan också när jag staplat klart.

Snickarn kom på besök och hämtade en vattenpump som jag lånat just innan jag åkte hem. Hem till folköl och en musikkväll. Jag har 11 olyssnade cd-skivor att gå igenom. Just nu spelar jag gruppen "Gong" och skivan "Angels egg". En jätte konstig grupp som spelar jättekonstig musik. Jag skulle nog inte rekommendera skivan till någon annan eftersom jag förstår att det är allt annat än lättlyssnad musik. Jag tycker i alla fall att det är "intressant". Stackars Felix som ska ärva all denna konstiga musik efter pappa en gång. Resterande 10 skivor är av gruppen "Eloy". En tysk proggrupp med stor skivproduktion.

Nu ska jag njuta av egna tankar, musik och folköl.

2 kommentarer:

FrkLugn sa...

Är du verkligen säker på att tallen är en hon? "Inom en minut låg hon ner." Det låter som en han-tall tycker jag.

Förresten, en eloge till dig som köper skivor, ibland får jag för mig att skivköpare är ett utdöende släkte.

Eddie sa...

O nej! Jag köper skivor för glatta livet. Däremot laddar jag aldrig ner musik. Det borde du väl förstå eftersom jag känner din bror. Jag klarar inte musik som är komprimerad.

I Värmland har allting kön! Det är så vi vill ha det här.