tisdag 6 juli 2010

Åkte till kapellet efter jobbet och började röja ur övervåningen för stundande golvmålning mm. En del lister ska upp också och lite rördragning återstår innan övervåningens rörinstallation är färdig. Jag vet inte hur många gånger jag gick upp och ner för trapporna med saker. Rev också ut korkmattan i köket och upptäckte att köksgolvet är oslipat trägolv. Dessutom stod köksskåpen ovanpå korkmattan vilket försvårar utrivningen. Jag måste skära utmed socklarna för att få ut den. Jag började dock kvällens vistelse med att plocka lite rädisor som jag satte mig på trappan och mumsade i mig med saltkaret i högsta hugg. Det är vackert när saltkornen "smälter" på den saftiga bettytan.

Imorgon kommer snickaren upp och vi ska ha ett litet "byggmöte" inför mitt fortsatta arbete. Jag behöver få lite ledning i olika frågor. En mäklare kommer också och värderar kapellet. Jag har ju ett taxeringsvärde nu men behöver också ett marknadsvärde för att kunna sätta om mina lån.

Ikväll beställde jag en liten miniresa till mig och Felix. Han vill så gärna flyga men till medelhavet och solen blir det lite för dyrt i dessa renoveringstider tycker jag. Jag beställde därför en resa till Paris för att gå på Disneyland i oktober. Meddelade Felix detta ikväll och han blev jätteglad! Han är hos mormor och morfar i sommarstugan denna vecka.

11 kommentarer:

FrkLugn sa...

"Det är vackert när saltkornen "smälter" på den saftiga bettytan."

Du kan verkligen konsten att leva i nuet Eddie! Sånt gör mig glad.

Blir det Åmål i helgen?

Eddie sa...

Inget Åmål för mig i år. Jag har roat mig lite för mycket på sista tiden för att det ska vara förenligt med kapellrenovering...

Miss Gillette sa...

Håller med, nu har du skrivit så besjälat om rädisor flera gånger att jag faktiskt ska köpa en påse frön och dra upp några -- den envetna våren satte käppar i alla odlingshjul som finns. Men med lilla rädisan får man alltid an chans till, och en till ... tack!

Eddie sa...

Pang på rädisan bara, Miss Gillette!

Idag åt jag rikligt med rädisor igen och satte nya. Bara en rad denna gång så sätter jag en rad till om en vecka. Det blir lite för mycket på en gång annars.

Miss Gillette sa...

*vågen* Humorpoäng till kapellmästaren!

Jag hade tänkt fråga dig en massa om tretexplattor, för vi bygger om ett rum och hade tänkt isolera på insodan av ytterväggarna och du skrev ju för ett tag sen att du gillade tretex -- det gör jag med -- men nu ser det ut som om frågan blir inaktuell. Kanske ska vi istället isolera med rymdmaterial! Hur coolt vore det!

Men tretex alltså -- fick du tag på nya skivor eller hade du stående? De är ju både svåra att få tag på nu och jättedyra tydligen.

Eddie sa...

Jag tycker om tretex för att det har en akustisk fördel jämfört med gips. Jag tycker att rumsljudet blir trevligare med lite dämpning. Alltså inte lika mycket slammer och efterklang. Jag är ju en hi-fi-nörd som du förstått och tror att tretexen har sin fördel i det avseendet. I stort sett alla innerväggar i kapellet är klädda med tretex. Jag vet inte om det går att få tag i idag och jag har inga stående. De enda jag har sitter där de ska och de försöker jag bevara. Vilka värmeisolerande egenskaper tretex har vet jag inte. Vad för "rymdmaterial" har ni tänkt er?

Det är nog snart dags att du gör ett besök "live" i kapellet.

Miss Gillette sa...

Vårt hus är byggt -35 och har tretex invändigt utom på enstaka ställen där vi själva renoverat och satt upp gips istället. Nu ska, eller skulle -- vi får se hur det blir -- vi isolera i ett rum och vi hade tagit för givet att det fanns luftspalt i väggen. Men det gör det troligen inte, och mot yttervägg är det hiskeligt kallt om vintrarna. Så vi tänkte stoppa i ny fyllning i väggarna (eftersom vi trodde det fanns gammal som sjunkit ihop), men det går alltså inte. Men detta thermoflex _kan_ vara en lösning. Vi funderar.

Oavsett vilket kommer jag himla gärna och tittar på kapellet! När? Och var ligger det?

Miss Gillette sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Eddie sa...

Jag tog bort Miss Gillettes senaste kommentar då den innehöll en privat e-postadress.

Vad gäller tretex så tycks det finnas lite varstans på byggvaruhusen till försäljning. Googla på "porös träfiberskiva".

Miss Gillette sa...

Tack för omtanken, Eddie, fast den adressen är bara privat i den meningen att man kan ha en korrespondens som inte syns i nåns kommentartorsbås. Man kommer så att säga inte till personen bakom bloggpersonan Miss Gillette den vägen. Hon har andra mejladresser. :-)o

Eddie sa...

Personen bakom blogpersonan verkar inte ha så bra kontakt med Miss Gillette då det för flera timmar sedan landat minst två e-postmeddelanden i dennes inkorg...

;-)