torsdag 22 juli 2010

Har varit frånvarande ett tag. Det beror mest på att jag behövt att vara det för min egen skull. Ibland blir det för mycket av det goda och det dåliga och då måste jag fly ett tag. Nu är jag i alla fall tillbaka och har hämtat nya krafter inför fortsatt bloggning och kapellrenovering. Jag har de senaste dagarna befunnit mig på en plats i Sverige där det inte ens finns elektricitet. Jag har gått runt och sett vackra platser och de vackraste platserna har ofta varit inne i nedlagda ladugårdar och halvglömda uthus. Denna bild är tagen i en liten snickarbod. På hyvelbänken sitter en liten slipapparat fastsatt. Jag blev smått road när jag tittade närmare på den för att se vilket fabrikat det var på den... Troligen inte en svensk slipmaskin. Då hade man nog valt att kalla företaget något annat.

Har suttit i bilen på hemväg hela dagen och plockade upp Jörgen i Kristinehamn för att sedan dra direkt till Örebro. Vi mötte upp en bekant där och drog vidare till Vinön för konsert med gruppen Kebnekajse. Vinön ligger i Hjälmaren och man måste åka färja för att ta sig dit. Sedan får man gå en bit upp till ett värdshus där det hålls konserter under sommarhalvåret. Här är gruppen Kebnekajse. Här är gitarristen Kenny Håkansson som också spelar i gruppen Dag Vag. Det var en trevlig konsert och stundtals bjöd Kenny Håkansson på magiska gitarrutflykter.

Nu är jag tillbaka i lägenheten och har startat min kära dator igen efter en tids avhållsamhet.

2 kommentarer:

Therese sa...

Välkommen tillbaka till cyberrymden och Hôlá igen då. Roligt att se Kebnekajse. Dem såg jag 1999 på en proggfestival i Tanto i Stockholm. Hela den där kvällen var en mäktig kväll, med många gamla proggrävar.

Eddie sa...

Det var en trevlig spelning men lite mycket fiol för mig. När Kenny Håkansson kom igång lyfte det emellertid.