lördag 24 juli 2010

Åkte ut till snickaren i Ölme för att låna hans tigersåg eftersom det var ett gammalt rör jag behövde såga av som stack upp ur köksgolvet. Det syns i hörnet på nedanstående bild. Sedan började jag förbereda för det stora ögonblicket att få måla golvet. Jag började med att blöta ner hela köksgolvet eftersom det är helt obehandlat. Jag ville att träfibrerna skulle resa sig så jag kunde slipa bort dem. När det torkat handslipade jag golvet. För säkerhets skull kvistlackade jag de kvistar som fanns i furugolvet och det var många! Det vore ju oerhört tråkigt om kvistarna skulle "blöda" igenom när golvet är färdigmålat. Vad gör man då? Skrapar bort all färg och kvistlackar och målar igen... Det har jag ingen lust med.

Sedan skrapade jag golvet i hallen, slipade, dammsög hela övervåningen en gång till och våttorkade hallen. Sedan var det dags för lunch. En "tradarmacka" på Com-In passade bra.
Efter lunch skulle det då ske. Golvet skulle bli grått. Här ligger utrustningen.

Jag öppnade färgburken och rörde om ordentligt. Sedan började jag måla med pensel efter ena kanten men färgen täckte ingenting, det var som vatten. Jag började förstå att jag fått fel färg. På burken stod de "Färglös" och det stod klart att färghandlaren hade blandat pigment i vanlig genomskinlig lack. Buuuuuu! Det borde stått "Brytbas vit" på burken.

Det var stängt på färg- och byggfirman när jag insåg det hela så det var bara att avbryta målningen.

Syns skillnaden? Efter väggen har jag målat med färgen jag köpt. Det skulle ju vara en täckande grå färg.

Jag gick ner och lade mig på soffan i prediksalen och deppade. Jag kunde inte ens få somna eftersom en fluga prompt skulle uppehålla sig på min nakna hud hela tiden. Att jaga en fluga i en prediksal där det är 3,90 i tak och 65 kvadrat är inte lönt. Det var bara att kliva upp och gå ut och klippa gräs istället. Sedan sågade jag ner fler rör i taket för att underlätta för rörmokaren som kommer på måndag. Jag hade ju så gärna viljat haft golvet på övervåningen målat då, så det var klart. Det var alltså bara att glömma.

Jag började ställa iordning sågarna i prediksalen så jag kan börja sätta list i badrummet imorgon istället. Imorgon får jag tillbaka min lilla Felix. Det finns en kille två hus längre ner på gatan som är lika gammal som Fixaren och jag ska försöka para ihop dem. Då har han en kompis i närheten av kapellet också. De skulle passa bra ihop för de har så lika lynne. Jag har träffat Josef från och till de senaste dagarna och tycker mycket om honom. Hoppas Josef blir Felix bästis.

Nu sitter jag med mina folköl i lägenheten och lyssnar på musik. Snickaren gick just. Han tog ett par öl med mig men han skulle vidare till krogen. Själv har jag ingen lust.

5 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Menååå vad sugigt med färgen. Förmodar att det var butiken som börjar på F som hade schabblat ...

Och så oerhört noggrann du är, jag min slarva blir alldeles matt av sån perfektion. Jag vill bara bli klar NU NU NU och då får underarbetet ofta stryka åtminstone lite på foten.

NAGS sa...

Mycket snopet med färgen - eller bristen av den snarare. Det känns dock som att du får massor gjort ändå, själva har vi till och med ett antal flyttkartonger kvar att packa upp, trots att vi bott i vårt eget missionshus i ett år nu och inte behövt renovera särskilt mycket alls.

/A

Eddie sa...

Det var inte färgbutiken som börjar på F. Det var byggfirman som börjar på B. Jag avskyr, liksom Miss Gillette, underarbete men utför det ändå. Ett tips är att lyssna på P1 under tiden. Då låter man hjärnan vara med i radioprogrammet medan kroppen utför arbetet.

luls sa...

Felix är mycket välkommen till Filipstadsvägen. Josef ser verkligen fram emot att träffa honom i eftermiddag. Det kan nog bli lite TV-spel p.g.a vädret? Dom vill ju gärna visa upp för varandra vilka spel dom har. Nu är han till badhuset men kommer hem ca kl 13.00.

hälsn 2 hus ner

Eddie sa...

Vad roligt, luls!

Jag berättade för Felix om Josef igår så han är också nyfiken.