fredag 30 juli 2010

Felixdag med svårt att få till någon vettig sysselsättning. Vi gick ner på stan en sväng och sedan vidare till Järnvägsparken. Där kunde han härja av sig lite medan jag satt och läste ut en bok. Det var "Finns inte på kartan". En trevlig bok av Carin Hjulström. Rekommenderas å det varmaste.

Vi tog en fika på hemvägen och åkte sedan upp till kapellet. Felix gick in till Joffa och jag träffade Jörgen, Per och två nya ansikten i kapellet. Jörgen och Per förbereder en spelning med gruppen "Errols" på torget imorgon. Errols är ett coverband som spelar Eddie Meduza-material. Per ska ratta ljudet då.

Tittade också på resultatet av målningen. Det är något som blöder igenom färgen på en del ställen. Det är som fett. Jag får stryka det hela en gång till imorgon då det lyser igenom på vissa ställen. Jag har faktiskt färg som räcker till en strykning till. Imorgon ska jag och snickaren ha "byggmöte" inför ordningsställandet av apparatrummet.

Jag köpte en begagnad Apple-dator igår för att ha som musikserver i kapellet. Jag har lagt in alla cd-skivor i datorn och kommer att nå och styra hela samlingen från min iPhone sedan.

Nu är tacokvällen avslutad här och Felix kryper snart ner i bingen.

8 kommentarer:

Therese sa...

Jag stod och kollad på den boken för några dagar sedan och funderade på att köpa den kanske ska göra det nu då, när någon vettig människa rekommenderat den :-)
Men just nu kör jag ett Fridegårdmaraton. Tänkte iaf avverka 3 böcker jag inte läst.

Eddie sa...

Fridegård är en av mina favoriter. Jag har läst det mesta. Vilka läser du?

Therese sa...

Jag gillar också Fridegård. Han skriver sakligt och poetiskt på samma gång, och har en förmåga att trollinda en på sitt eget lila vis :-) Jag har läst trilogin om trälen Holme så klart. Sedan Lyktgubbar och Flyttfåglar. Jag sniffade lite på en självbiografisk bok som handlade om hans kontakter med andevärlden men hoppade nu över till "Porten kallas trång" och tänkte även beta av "En natt i Juli" innan sommaren som jag fått rekommenderad. Nån du vill rekommendera??

Therese sa...

Trollbinda menar jag ju så klart.

Eddie sa...

Porten kallas trång är en av mina favoriter. Lars Hård har jag nog läst tio gånger. Jag känner igen mig otroligt mycket i Lars. Den är nummer ett för mig.

När du läst Porten kallas trång kan du läsa Torntuppen sedan. Den tar upp Porten kallas trång från "Den andra sidan".

Therese sa...

Ok...tack för tipsen!

Therese sa...

Nu har jag precis avslutat Porten kallas trång. Det var nog en av de bästa böcker jag läst. Fasiken vad så tomt och trist det känns när en sådan där bok är utläst. Kyrktuppen har jag inte men jag ska nog kolla efter den på bibblan redan i dag.

Eddie sa...

Jag har den annars. Jag har nu stoppat den i ryggsäcken så den är med till kapellet imorgon om du vill plocka upp den.