söndag 10 juli 2022

Sista dagen

Sista dagen. Inget planerat förutom en tur till Habaneras i eftermiddag. Felix ska se på F1 och vi ska sola och bada i poolen. Ungefär så.

Vi åt frukost av det som fanns kvar. I morgon hinner vi ingen frukost. Vi har packat och är klara, färdiga att dra kl 4 när taxin kommer. Jobbig tid.


Jag tog en scootertur på morgonen igen. Den har gått 40 km nu. Vi provade också så att den går in i lägenheten och det blir inga problem. Jag låser in den här när jag är i Sverige.

Vi solade lite men det var olidligt varmt. Badade i poolen tillsammans med "Big-man" som simmade sitt förmiddagspass. En man i 70-årsåldern som tillhör de största människorna jag sett. Han heter Jesus och han verkar bo här permanent med sin lilla hund och sin fru. Inte särskilt lång men otroligt grov. Hans ansikte är stort och lite sorgset. Ungefär som pappan i Karl-Bertil Jonssons julafton. Det sorgsna skägget.


Vi tog bussen till Habaneras och Felix köpte en jättesnygg t-shirt på Massimo Dutti i en underbar kvalitet. 

Vi käkade snabblunch på Pomodoro. 


Felix tog en burrito och jag en pizza.

Vi köpte med några baguetter i förbutiken på Carrefour att ha till kvällen och sedan åkte vi hem i värmen.

Felix kollade F1. Jag pysslade. Det är lite för varmt att vara ute i solen. Drygt 30 i skuggan.

Högsta uppmätta temperaturen under vistelsen har varit 32,9 grader och lägsta 25,2.


En medeltemp på 28,6 grader. Mätresultatet kommer från en termometer jag har liggande i skuggan på norrsidan. Notera också att kurvan för humiditet är spegelvänd gentemot temperaturkurvan. När temperaturen stiger, sjunker luftfuktigheten.

Vi gav bort sista tomaten, limen och citronen till de nyinflyttade grannarna Peter och Fanny. Peter är dansk och Fanny är spansk men de båda bor och verkar i Sverige. De är så lyckliga över sin nya lägenhet. Spegelvänd mot min och jag tittade på den före jag valde denna. Priset var detsamma men den här var betydligt fräschare. De verkar bra i alla fall.

Jag har suttit och läst i korsdraget genom lägenheten några timmar. Verkligen skönt och jag ser fram emot nästa gång jag får åka hit. Jag tror inte jag kommer att lämna lägenheten lika mycket nästa gång. Jag trivs så otroligt bra här. Men nu är det fullt med folk i lägenheterna runtomkring. Så är det inte nästa gång jag kommer. Då kan jag nästan vara ensam i hela denna lägenhetslänga.

Jag ser fram emot att träffa Sivan och dricka folköl när jag kommer hem. Här har jag nästan aldrig lust att dricka alkohol överhuvudtaget. Märkligt. Det verkar vara det de flesta gör när de är här.


Jag har fått reda på var huvudkranen till lägenheten sitter så den stänger jag av denna gång innan vi åker. Jag ska lägga vattenfyllda påsar över avloppssilarna så att inte kackerlackorna tar sig in och så inte vattnet i vattenlåsen dunstar. Jag har sett en del kackerlackor denna gång men inga levande. En under bokhyllan här. Två ute på baksidan.

Nästa gång ska jag ringa kommunen så de får komma och hämta lite möbler och diverse saker jag inte vill ha. Nyligen överhörde jag ett samtal någonstans där de sa att på många spanska sängar finns ett stort förvaringsutrymme under sängen. 


Jag tänkte direkt på att jag har två handtag vid den ena sänggaveln.


Jag kanske går i genom allt som ligger där nästa gång. Mäklaren sa att den tidigare ägaren hade gömt en massa pengar i lägenheten som han inte hittade sedan. Felix är övertygad om att jag kommer att hitta en miljon Euro under sängen.


Den sista stora ansträngningen i kväll var att ta in scootern i lägenheten och skruva av minuspolen på batteriet. Det gick hur smidigt som helst. 


Min!

Resten av kvällen ska vi bara ta det lugnt och packa det sista. Äta lite baguetter och sedan sova.

Detta var sista inlägget från Spanien denna gång.

Inga kommentarer: