onsdag 19 juli 2023

Benidorm

Bussen gick kl 9 från Carrefour. Vi var där i god tid och påbörjade färden. Det blev inte så mycket bilder denna gång. Jag gjorde ett gediget blogginlägg förra gången jag var där och det fanns egentligen inget nytt att rapportera. Mycket permobiler som gemene man hyr. Felix och jag var inne på att hyra en tandempermobil för att slippa gå så mycket. det kostade 33€ för tre dygn. De hyrde inte ut för en dag annars hade vi nog hyrt. Vi klev av vid marknaden och ägnade inte krafset där så mycket tankar. Vi tittade lite och tog en kopp kaffe på ett intilliggande fik. Sedan gick vi ner till strandpromenaden.


Otroliga mängder badturister. Detta är bara en av stränderna. Den finns en lika stor till på andra sidan udden efter gamla stan.


Här är den stranden. Den lilla stranden närmast är bara en liten vik. På andra sidan udden börjar den andra riktigt stora stranden.


Vi gick direkt till Gamla stan och åt tapas. 


Vi var vana tapas från Lizarran och de är bara hälften så stora. 


Vi köpte fem var men orkade inte mer än fyra.


Ett gatt idag igen.

Denna bild är tagen från en utsiktspunkt i gamla stan. 


Denna också fast åt andra hållet.


Felix fick posera lite också som vanligt.


Vid ett jättehuvud.


Han gick ner en våning för att ta en panoramabild och den blev jättelyckad.


Min älskade son.


Här tar han en selfie.


Så här blev den.

Det var varmt men inte varmare än någon annan av dagarna jag varit här. I Torrevieja hade de varnat för höga temperaturer. Över 40 grader skulle det bli men det blev bara 35. Sex liter vatten drack vi i alla fall under dagen.

På väg från gamla stan stannade vi vid stranden och tog ett dopp. Det var skön temperatur i havet men svalkan varade inte särskilt länge när vi började gå igen.


Ett svängt övergångsställe som gick runt ett hörn såg vi i alla fall.


Vi gick shoppinggatan tillbaka men hittade inget.

Vi kom tillbaka kl 19:20 och gick raka vägen hem och slängde oss i poolen.

Inga kommentarer: