måndag 10 juli 2023

Invasionsmyror


Jag har googlat lite och kommit fram till att de små myrorna jag har lite här och där både inne och ute är "invasionsmyror" eller "argentinsk myra" (Linepithema humile) som den också kallas.

Jag ska städa lite och våttorka golven innan Felix kommer. 


Och preparera lite...

Kent-Agent och jag åkte till Carrefour och handlade på morgonen men inledde med frukost.


Baconbaguette och kaffe. Det är gott når inte baconen är för hårt stekta. Snarare bara lite uppvärmda. De smakar så mycket mer då. Jag passade på att köpa öl igen när vi åkte bil också. Och en gryta som kommer att funka på induktionshällen när den kommer. Grytan visade sig vara deformerad när jag packade upp den. Jag tog bussen ner till stan på förmiddagen och gick ett litet varv. Kollade lite affärer men fann inget direkt intressant så jag åkte hem igen. Käkade minestronesoppan som var kvar till lunch och la mig och läste innan jag åkte och bytte grytan på Carrefour. Jag tittade in hos storkinesen också och tittade ut ett par stolar som jag ska köpa nästa gång Kent och jag är där.

När jag kom hem igen var det 34 grader i skuggan på baksidan och 32 grader i poolen.

Jag satt och kollade indiska matlagningsfilmer på youtube och blev så sugen på de där fantastiska smakerna och gick bort en sväng till kroggatan där det ligger en bra indier. Jag filmade min trip dit och måltiden. 


Jag åt Dal Tarka och vitlöksnan. 

Det blev ganska mycket film så jag håller på att föra över filerna från GoPron just i detta nu.

Nu blir det lite TV och läsning.

Inga kommentarer: