tisdag 16 juli 2019

Eddie - Getingarna 1-0

Jag rev ner getingboet igår kväll. När jag kom ut imorse och började bryta i brädorna väckte jag tydligen ett gäng getingar ändå som levde i resterna av det nerrivna boet. Jag gjorde en ny rivningsinsats och sprang därifrån. Efter en stund vågade jag mig fram igen men det var fortfarande aktivitet runt boet.

Jag kopplade på släpkärran på bilen, åkte till Maxi och köpte "Radar" och sedan till Jem&Fix för att köpa hängrännor och stuprör.
Väl hemma fick getingarna en rejäl portion Radar och de började falla handlöst ner på marken. Jag fick spruta flera gånger. Sedan började jag bryta igen och lyckades få ett stick i höger mungipa men det var inte så farligt. De började också att flyga upp i byxbenen på mina arbetsshorts. Getingarna fick mera Radar i omgångar tills det blev helt lugnt vid boet och jag ansåg kampen över.

Jag bröt bort en massa gammal brädfodring och fyllde kärran och åkte till tippen. Tippen är tydligen ett populärt ställe dessa dagar och det var kö till bingarna men till slut fick jag lossa min last.

Så här såg det ut efter första arbetsdagen innan jag gav mig.
Jag har rivit lite på långsidan för att komma åt att riva "rummen" som är på gaveln. Det har ju varit två utedass där och tyvärr är latrinkärlen kvar i båda dassen. Själva sittbänken syns på bilden. Det ska jag riva ut imorgon.
Så här ser gaveln ut när jag rivit det mesta. Jag ska regla upp för ett fönster på denna gavel. Lite takpannor med mera att flytta ut också.
Här satt getingboet.
Och här är resterna.

Imorgon är det jag som bestämmer arbetstiderna. Inte getingarna.

Det är kallt och inte alls skönt ute. Jag har ändå försökt stå ut i shorts och t-tröja idag. Hoppas på lite värme så jag kan ligga lite mer i solen.

Ikväll lyssnar jag på musik och dricker öl.

Inga kommentarer: