måndag 29 juli 2019

Tvärstopp

Sämre frukost har man ätit!

Jag började dagen med att sätta upp stöd för panelbrädorna som ska upp. Det finns inga genvägar till att få det rakt när man håller på och snickrar ensam. Då får man snickra till en liten medhjälpare för stunden.

Plötsligt när jag skulle sätta upp brädor insåg jag att jag inte har virke som passar. Jag har mycket virke. Både fyrtum och femtum. Lite sextum men inget som är så långt som jag behöver. Jag måste ha tänkt väldigt fel när jag hämtat brädor.
Därför slog arbetet helt stopp under eftermiddagen. Så här långt hann jag innan jag insåg att det var helt tomt på passande virke.

Här syns ganska tydligt hur jag blandar dimensioner när jag brädfodrar. Jag använder både fyrtum, femtum och sextum som underbräden. Väggen får mer liv då och det ser mer genuint ut (tycker jag). Det var så de gjorde förr. Titta på riktigt gamla hus. De tog det virket som fanns. När man bara använder sextum som underbräden och fyrtum som lock blir det så enformigt (tycker jag). En annan fördel är att man kan anpassa dimensioner så att det stämmer bättre ovanför dörrar och fönster.

Jag avslutade dagen med att sätta upp ett tunt gardintyg för fönstret i gavelrummet.
Förhoppningsvis ser fåglarna att det inte är ett hål i skogen som de kan flyga igenom.
Hoppas de fattar.

Idag gick jag in på min tredje semestervecka av fyra. Halvtid alltså. Jag vill inte att den här semestern tar slut. Jag har det ju så trivsamt i kapellet där vindspelen plingar och asparna susar.

Inga kommentarer: