söndag 28 juli 2019

En tankevurpa

Värme idag igen. Jag gick ut och satte upp reglar att skruva i ovanför dörrarna. Jag hade glömt det igår. När man köper virke tänker man till lite för att inte få så mycket spill. I och för sig så går ju spillet att elda i kaminen till vintern men det blir dyr ved om det blir för mycket.
Den här gången hade jag räknat riktigt bra på virkesåtgången. Det blev lite kris mot slutet men jag hittade tillräckligt mycket på vedhögen för att jag skulle klara mig precis.

Det har gått långsamt idag. Jag orkar inte långa stunder i taget i denna värme. Jag har solat och badat i min balja i omgångar. Jag plockade in för dagen och satte mig i skuggan på altanen. Klockan var 17 och då fick jag till en riktig tankevurpa. Jag kom på att imorgon ska jag banne mig BÖRJA jobba kl 17. Det är ju först då det börjar bli så svalt så det går att jobba. Sagt och gjort. Så skulle jag göra. Jag satt på altanen och längtade till morgondagen då jag skulle BÖRJA jobba kl 17.

Då kom jag på att jag kan ju börja kvällsjobba redan ikväll. Varför vänta tills imorgon? Klockan var ju 17 nu.

Jag plockade fram alla grejer igen och började jobba. Svalt och skönt och jag sågade upp en massa brädor och målade ändträet.
Jag började sätta upp brädorna men fick problem med att få brädorna jämna i nederkant. För att lösa det måste jag få fast ett stöd som jag kan ställa brädorna på när jag skruvar upp dom. Då tog mitt tålamod slut och jag plockade in allt igen. Det får bli det första jag gör imorgon istället.

Inga kommentarer: