lördag 1 april 2017

Älskade rödvingetrast

När nu rödvingetrasten är här finns inte mycket mer att vänta på den här våren. Möjligen lövsångare och svartvit flugsnappare då. Morkullan hörde jag redan vid vårdagjämningen.

Rödvingetrasten betyder något speciellt för mig häruppe i kapellet. Den hör man inte inne i stan. Den är mer förknippad med skogskanterna runt staden. Den har en lite sorgsen sång. Try, try, try. I fallande toner. Trots sin sorgsna melodi betyder den glädje och förhoppningar om den varma årstiden för mig.

Imorse körde jag och Felix ett lass till tippen. Det gamla kylskåpet som havererade för en månad sedan, emballaget som det nya kylskåpet kom i och lite annat småplock. När jag kört honom till Smedby åkte jag hem och isolerade lite. Det är så otroligt tråkigt och kliigt. Jag gav upp och gick in. Jag ska ju ha något att göra imorgon också...

En tråkig isoleringsbild kan jag ju lägga upp i alla fall. Den röda väggen till höger ska jag snart riva och bygga upp en ny. Isolerad.

Sivan njuter av våren nu och hon har redan börjat få fästingar.
Snart börjar hennes utomhusperiod då hon inte får sova inne. Hon drar med sig en massa fästingar in hela tiden som kryper runt i våra soffor. Hon har en sovplats i uthuset som hon får använda den varma årstiden.

Idag tog jag sticklingar av mina stora Monsteror och satte i vatten. De växer och jag hugger huvudet av dem med jämna mellanrum. Toppskotten låter jag rota sig i vatten och sedan sätter jag ner dem i krukan där moderplantan står så krukväxterna blir kraftigare nertill och bidrar till ett bättre helhetsintryck.

Hoyorna börjar skjuta skott och växa till. Det händer saker vare dag i blomkrukorna. Inga blommor dock. Önskar att någon ville blomma lite. De är fina som de är men det vore roligt med lite blomsterprakt. Jag har också tagit sticklingar från egna hoyor som jag satt på rotning. Moderplantorna till dessa är spinkiga nertill och jag tänkte att de skulle få ett vackrare helhetsutseende som krukväxter. Ibland kan man också få mer livskraftiga plantor genom att "börja om" med en ny stickling.

Jag tar en ny zappakväll i kapellet eftersom förra lördagen var så trevlig. Jag beställde ytterligare några album förra veckan som lär landa här i mitten av nästa vecka. Det medför att nästa lördag också blir en zappalördag.

Sivan njuter i vårsolen.

Inga kommentarer: