måndag 17 april 2017

Nästan färdig därute

Vaknade tidigt men försökte vänta ut Felix som låg och sov på övervåningen. Det gick ju inte förstås så kl 8 var jag tvungen att ge mig tillkänna när jag gick upp och satte på kaffe. Jag var otroligt rastlös då efter att ha legat och väntat i en och en halv timma på livstecken från övervåningen.

Vi kollade på TV och åt frukost. Jag gick ut och började snickra och Felix spelade FIFA. Vi åt lunch ute idag men det blåste isiga vindar. Maten var så stark så man behövde en kall vind genom hårbotten. Det var inte särskilt behagligt att sitta ute faktiskt.

När jag kört Felix till Smedby fortsatte jag med snickeriet. Idag handlade det om hyllor på den tredje och sista väggen. Det är lite lurigt att tänka ut vilket avstånd det ska vara mellan hyllplanen men jag har tänkt och gjort lite som jag tror blir bra.
Här är tredje väggen men jag var tvungen att avbryta för att virket tog slut. På denna vägg gjorde jag lite mindre avstånd mellan hyllplanen än på de andra två väggarna.
Här ifrån en annan vinkel. Jag gjorde grundare hyllor vid dörröppningen. Där har jag tänkt förvara skruv och spik och målarfärg.
Så här liksom.

Tänk hur det var förr när man spikade allting. Vad svårt det var att ångra något man gjort. Ibland fick man bryta sönder virket för att göra om och göra rätt. Idag när allting skruvas är det ju så lätt att korrigera misstag.
Detta är min bästa vän. Det är helt otroligt vad mycket vi uträttat han och jag. Hela uthuset har han varit med om. Flera rum inne och jag hoppas han orkar med en altan i framtiden också. Det är nog det bästa verktyget jag har. De senaste dagarna har han varit med och byggt ca 60 hyllmeter för förvaring i uthuset.

Undrar om min vän Ronny Ivar fortfarande följer bloggen. I så fall kan jag meddela att den kanadensiska lönnen som jag fick i uppdrag att försöka få att gro, har grott. Det är bara att hämta din lilla planta Ronny.

Lyssnar på Allan Holdsworth ikväll. Han avled igår. Jag har starka minnen av hans gitarrspel när jag pluggade i Ljungskile. Lyssnar på albumet "Sand". Fantastiskt om ni frågar mig. Egendomligt kanske om ni frågar någon annan.

Inga kommentarer: