lördag 22 april 2017

Syrén

Felix och jag tog en shoppingtur till Karlstads handelsområden i förmiddags. Först till Bergvik där vi köpte ett iPhoneskal till hans iPhone 6 och en ny torkställning till mig.
Därefter IKEA där jag köpte en stor självvattnande kruka till min stora Hibiskus som är så törstig. Jag köpte också en liten gardinstång och en tunn vit gardin som jag ska sätta upp i uthuset för insynens skull och för att det inte ska ligga på för starkt ljus. Jag har tänkt dra upp fröer därute i det svala men ljusa utrymmet. Då vill jag inte ha fläsksol rakt in på plantorna. Jag köpte också ett duschdraperi till nya badrummet och vi åt luch innan vi drog vidare.

Vi styrde kosan mot Plantagen där jag köpte en säck P-jord och 20 syrénplantor. Jag ska ha en liten syrénhäck i vinkel runt min ungerska spis.
Här sitter plantorna på plats. De syns inte så bra men i de svarta jordpartierna sitter de. Sivan undersöker det nya som hänt i trädgården också. Hon har koll på sitt revir och om det tillkommer något nytt; bekantar hon sig med det, accepterar det och sedan ingår det i hennes revir.

Jag har kallat Sivan Uzbekjamin ett tag men idag fick hon byta namn igen till Sorayjamin. Uzbekjamin gick bort lite efter Drottninggatandådet nyligen. Stackars katt. Hon begriper ingenting. Min insmorning med fästingmedlet "Frontline" verkar ha gjort susen i alla fall. Hon har varit inne hos oss inatt och hon verkar inte ha några fästingar alls.

Inga kommentarer: