fredag 14 april 2017

insnöad

Vaknade 5.
Allt var vitt utomhus och jag som tänkt snickra. Jag gick upp och tittade på två avsnitt av "Antikrundan" och senaste delen av "Mästarnas mästare", åt frukost och drack en massa kaffe. Jag hade nog ändå trott att det skulle gå att gå ut och jobba lite men det bara fortsatte att snöa.

Det var svalt i prediksalen när jag kom ner så jag tände en brasa och eldade fram till kl 11 ungefär. Då var det 25 grader i prediksalen. När det sjunkit till 23 tände jag en ny brasa. Det var runt kl 19:30.

Denna dag har jag diskat och stekt köttfärs och kokat ägg till smörgåspålägg så jag ska ha i helgen.
Annars har jag bara legat och tittat i taket och försökt vänta ut snöandet men det var helt lönlöst.

Jag har också kollat mina hoyor. De börjar få ullöss nu och det gäller att vara på sin vakt och plocka bort dem så fort de visar sig. Vattnade alltihop idag också. Det är mycket tillväxt på gång i alla fall och mina sticklingar har börjat rota sig dessutom.

Sivan har lyst med sin frånvaro i flera dagar men nu tror jag att jag vet var hon är.
Hon har inte varit så mycket i sin bod sedan jag började ändra om i rummet bredvid. Hon har en sovplats och sin mat därinne. Jag kan se att hon ätit en del men hon har inte legat på sin ordinarie plats. Idag möblerade jag om därinne så hon har fri sikt från sovplatsen till kattöppningen i dörren. Olyckligtvis hade jag ställt för lite saker där förut. Jag tror det kan vara därför hon inte vågat ligga på sitt täcke därinne.

Idag har jag lyssnat på "Eloy" och "Gentle gigants" och nu spelar "Tasavallan Presidentti" här i prediksalen. Elden brinner och det är 25 grader igen.

Fick besked igårkväll att Franssons har planerat att börja kakla hos mig på tisdag. Spännande. Börjar närma mig 140 000 träffar på bloggen också.

Inga kommentarer: