söndag 2 april 2017

Antikrundan

Vaknade redan vid 6-tiden och gick upp och satte på kaffe. Jag tittade på två avsnitt av antikrundan till kaffet i brist på annat. Sedan kröp jag i arbetskläderna och isolerade klart. Det var kallt på morgonen men solen kom fram på eftermiddagen och det blev en varm våreftermiddag. Snickaren kom hit och drack kaffe.

När jag isolerat klart rev jag väggen in till det gamla uthuset.
Så här öppet blev det mellan rummen men jag ska snart sätta upp en ny isolerad vägg här.
En bild från andra hållet.
Här ligger den gamla väggen. Fönstret som satt i den gamla gaveln var i jättegott skick.
En ruta var trasig men virket i både karm och bågar var stenhårt. Jag lade ut det i en säljesgrupp på Facebook och fick bud direkt på 100 kr. Jag gick igång lite på att sälja grejer så jag lade ut några annonser till. Bland annat sommardäck på fälg som jag också fick bud på direkt.

Jag hittade också en gammal papperslapp omsorgsfullt ihopvikt och instoppad i väggen.
"Who". Inte "The Who" så jag vet inte vad det betydde för den som stoppade dit den.

När jag var ute med komposten stannade en bil på Filipstadsvägen. Ur klev en vacker kvinna som jag kände igen. En gammal bekant vid namn Maria Marathon från min tid som student vid folkhögskolan i Ljungskile. Guuuuud vad längesedan det var jag såg henne. 1991 gick jag i Ljungskile men vi träffades ytterligare någon gång efter det. Hon kom i en bil tillsammans med sin mamma och mammans nya man. Mannen var ifrån Kristinehamn och hade bott här i närheten när han var liten. Maria visste att jag bodde här och när hon såg mig ute på gården tog hon mod till sig och bad chauffören att stanna.

Det var ett underbart och otippat återseende. Vi gick husesyn men jag hann inte riktigt prata med Maria tyvärr. Hon ska hit igen i sommar så jag hoppas vi får en stund att prata då.

Inga kommentarer: