söndag 23 april 2017

Trappsteg

Vaknade strax före fem och funderade på hur tusan jag ska få trappan till uthuset i våg. Översta trappsteget blir fyra meter långt. Mer som en plattform liksom. Det går ju inte att mäta sig fram till och utgå ifrån dörröppningarna eftersom jag inte vet om de sitter i våg. Det här är ett moment som är svårt när man är ensam och inte kan vara i båda ändarna av fyrametersregeln samtidigt.

Klockan fem hade det börjat gry lite smått men det var fortfarande lite mörkt så jag gick ut och satte upp mitt laserpass på gräsmattan. På så vis fick jag en linje under dörrarna precis som jag ville. Jag ritade i här och var på laserlinjen så då hade jag koll på den vågräta linjen när jag började snickra sedan. Jag har ett sådant där billigt "hobbylaserpass" där inte det röda strecket syns i dagsljus.

Sedan gick jag in och satte på kaffe och tittade på ett avsnitt av "Domstolen" på SVT-Play.
Jag hade noterat att grannen inte var hemma så jag gick ut och satte upp byggsåg och började med trappan. Klockan var runt sju men jag behövde inte oroa mig för att väcka någon med sågen.

Jag mätte och tänkte, mätte och sågade och det översta trappsteget började ta form. Det är svårt att bygga en trappa i tomma luften. Det är minst lika svårt att föreställa sig en trappa i tomma luften. Utan referenser. När översta trappsteget är på plats är det lättare att förstå hur man ska fortsätta neråt. Det är lättare men det är inte lätt. Jag måste ta hit snickaren för ett "byggmöte" igen.
Här tog det stopp utan expertishjälp.

Jag tog en sväng till snickaren i Ölme och drack kaffe. Sedan åkte jag hem igen och satte upp en gardin i uthuset. Jag plockade ut lite grejer från kapellet till uthuset och började ställa in i hyllor. När jag gjort det rensade jag bort gamla torra växtdelar ur en rabatt. Jag sådde också lite gräsfrö på baksidan där det var kala fläckar i gräsmattan som jag sådde förra hösten.

Ikväll var det dags för hoyavattning också. Det tar en liten stund men det är så roligt nu när de börjat ta fart och växa.

Inga kommentarer: