söndag 30 april 2017

Libbsticka

Vaknade 05:30 och tittade på en dokumentär om rockgruppen "Kiss". Sevärd.
Efter frukost kröp jag under kapellet med en korg full med de saker jag tänkte jag skulle behöva när jag var därnere. Det är krångligt att ta sig in i källargluggen så jag vill inte knövla mig in och ut där i onödan. Det är dags att koppla in avloppet från det nya badrummet på befintligt rörnät. På undersidan av det nya badrummet kommer ett 110 mm rör ut. Det ska kopplas ihop med det rör som transporterar det andra avloppet, från övervåningen, ut ur huset.

Jag hade förberett mig genom att bygga ihop en krök av flera delar. innan jag kröp under. Jag hade inte rätt krök så jag byggde en egen. När jag satt den på utloppet från nya badrummet, insåg jag att det inte blev bra. Jag tröttnade och gick upp och satte mig i en trädgårdsstol en stund. Jag sneglade på uthustrappan som inte var färdig. Virke saknades till det sista.

Framåt förmiddagen var det inget annat att göra än att åka till Byggmax i Karlskoga för att lösa upp byggstilleståndet i kapellet. Jag köpte virke till trappan, rätt rörkrök och lite annat plock som jag behövde.

När jag kom hem lastade jag in ytterligare grejer i källaren. Jag var tvungen att ha med slagborrmaskin och förlängningskabel denna gång också. Det är trångt under huset men det går faktiskt att arbeta där lite. Man kan sitta någorlunda normalt under huset på det stället där jag ska vara nu. Jag sågade av ett långt avloppsrör som legat under kapellet sedan jag lade golv. Jag la ner det när golvet var borta eftersom jag inte skulle få in långa rör på ett enkelt sätt genom gluggen jag kryper in i. Jag bytte min hemmabyggda krök mot den inköpta och insåg att jag behövde ytterligare en krök som låg i uthuset. Det var bara att krypa ut och hämta den. När jag kopplade på ett långt rakt rör på kröken sedan fick jag fruktansvärd kramp i min vänstra biceps. Man sitter så bakvänt och dumt så man får använda kroppen på ett konstigt sätt. Jag satte fast röret på betongväggen med en klämma och hade på så sätt närmat mig anslutningspunkten med ca 2,5 meter. Det är ca fyra meter kvar till jag kan koppla ihop de två systemen men eftersom det började krångla igen så lackade jag ur och gick ut i solen igen. Det får bli nya tag imorgon.

Jag tog fram sågen och byggde klart trappan i alla fall.
Så här blev den. Därefter kunde jag ställa in byggsågen och dess bänk för en tid framöver. Nu vet jag inte när jag behöver den härnäst.

Igår när jag satt och lyssnade på Alice Cooper störde jag mig på att fönstren mot baksidan var lortiga så jag tvättade dom utvändigt innan solen kom åt dem nu på kvällskvisten. Nu när jag sitter på samma plats i soffan och lyssnar på Focus ser jag att fönstertvätten hjälpte föga. Jag behöver ta insidan också för att det ska bli bra.

Jag krattade bort kvistar på gräsmattan som legat kvar sen trädfällningen för några veckor sedan. När det var klart satte jag mig en stund med en öl i näven och kollade uthusgaveln där jag har två fågelholkar som jag satte upp förra sommaren. En är nu bebodd av en talgoxe men i den andra kunde jag inte konstatera någon aktivitet.

Jag tog ett trädgårdsvarv och såg att libbstickan är på väg upp. Jag satte den i en djup kruka förra året som jag grävde ner.
Det ser ut att funka. Jag vill så gärna prova att göra eget örtsalt och då måste jag ju ha libbsticka.

Fasar för morgondagen när jag måste ner under kapellet igen och försöka få till några meter till av avloppsledningen. Det är inte roligt att vara där under.

Jag beställde nya Fristads hängselbyxor idag när jag kom in för kvällen. De jag har nu är utslitna. Jag tror att det är det femte paret arbetsbyxor jag sliter ut i mitt liv. Undrar om de nybeställda blir de sista.

Inga kommentarer: