onsdag 20 juli 2011

Fler slappardagar har förflutit sedan det senaste inlägget. Lite kapellarbete har ändå blivit utfört. Två fönsterbågar (av totalt nio) har skrapats, målats, kittats och hänger nu på plats i sina karmar igen. Ett myggnät har jag fixat också.

Felix har varit med sin mamma i Skåne en vecka men nu är han här hos oss igen. Här ses han ligga med en traditionell hundmössa på knoppen.

Snickaren var här och hjälpte mig att sätta in en annan ytterdörr på baksidan. Jag köpte en begagnad dörr för något år sedan och sen dess har den stått och väntat på montage. Nu sitter den äntligen där och vi passade på att lappa lite trasiga brädor i anslutning till dörren. En provisorisk trappa fick vi till också. Notera också fönstret till vänster om dörren. Det har tidigare varit igensatt men nu har jag tagit upp det igen för att få in ljus i apparatrummet. Så här ser det nu ut inifrån. Här är ytterväggen i apparatrummet som nu fått ett ljusinsläpp.

Vi har stora problem med avloppslukt i bostadsdelen och jag vet vad det beror på. Luftningen mynnar i dagsläget uppe på vinden och ibland sugs vindsluften in till oss. Jag måste fixa en genomföring genom yttertaket så avloppssystemet får luftas där. Det är ju så det ska funka. Jag har inte kunnat komma upp på taket för att åtgärda detta på grund av att ett gäng randiga små illasinnade insekter byggt ett bo precis där jag kan gå upp på taket. I går kväll skulle de elimineras. Här passar hagelbössa mindre bra så jag utrustade mig med Radar istället. Skyddsslöja av IKEAs mygggardin och keps för att få luft mellan ansikte och nät. Jag sprayade in under takpannan där de bodde och lyckades få ihjäl de flesta. Till slut kröp själva drottningen ut och det kändes som en stor seger. Jag plockade bort hela boet när de bofasta eliminerats.
Nu kan jag börja titta på en genomföring för luftning av avloppet.

Inga kommentarer: