lördag 29 oktober 2016

Snökäppar

I eftermiddag (lördag) har årets snökäppar kommit på plats här i vägkanterna runt kapellet. Det måste ha skett under eftermiddagen. Jag skulle sett dem i förmiddags annars. Då är det väl vinter snart då. Jag får väl ställa fram snöskyffeln vid trappan igen.

Jag hade tänkt ta med Felix på en tågresa till Arvika imorse men det gick inte. Det går varken tåg eller buss till någon av Värmlands kommuner som passar. Det finns förbindelse så man är där tidigt på förmiddagen men hemresa kan ske först efter kl 15 och det blir för lång vistelse. Felix gillar att gå runt i stadskärnor. Nu håller han på med sina Pokemon också men han har alltid tyckt om stadsvandringar.
Jag hade tänkt att vi skulle åka tåg till alla Värmlands kommuner på lördagarna i en nära framtid och gå runt någon timme, äta lunch och åka hem. Det låter sig inte göras eftersom det inte finns varken tåg eller bussförbindelser mitt på dagen.

Idag tog vi bilen till Arvika.

Arvika är en fin liten stad. Jag tror den har lite fler invånare än Kristinehamn. Två parallella "huvudgator" med lite affärer. De vanliga affärskedjorna finns där förstås men också lite annat. Vi gick in på ett tryckeri eftersom jag såg ett bekant ansikte därinne. Min underbara gamla vän Anki Andersson som driver tryckeriet med en väninna. Jag jobbade ihop med Anki och hennes man en period i Kristinehamns kommun. Vi röjde vass i strandkanterna runt Kristinehamn som blivit oljeförorenad efter ett utsläpp i Varnumsviken. Med båt och lie tog vi hand om kletig vass i ett par veckor. Jag minns inte vilket år det var. I mitten av 80-talet tror jag.

Tryckeriet heter Tilde tryck och ligger på en av affärsgatorna. Vi pratade med Anki en stund och fick titta bakom kulisserna. Hon tipsade om ett sushiställe där vi kunde äta lunch. Vi åt där och gick båda nöjda därifrån. Sedan gick vi tillbaka till bilen och åkte hem igen.

När jag släppt av Felix hos sin mamma handlade jag lite och åkte hem och började snickra lite. Jag sätter upp läkt i taket i blivande badrum och hall.
Badrummet.
Hallen. Gipsskivor ska skruvas i läkten sedan.

När jag gjort slut på de brädor jag köpt för ändamålet, tände jag en brasa och satte på musik. Denna kväll ska jag lyssna på Bo Hanssons fyra album; "El-Ahraira", Mellanväsen", "Sagan om ringen" och "Ur trollkarlens hatt". Jag lyssnar igenom dessa ibland och mår gott.

Lägger in lite sågspill från sommarens uthusbygge i kaminen då och då och njuter av värmen i prediksalen när snökäpparna står som spön i backen utanför kapellet.

-Kom då vinter, kom! Jag är varm i mitt kapell och i mitt hjärta så det är bara att du kommer!

Inga kommentarer: