torsdag 25 maj 2023

Bevattningen

Så här ser hjärtat/hjärnan i mitt bevattningssystem ut. 


Idag köpte jag vattenmätaren som sitter längst ner i kedjan. Den delen jag pekar på.

Överst kommer vattnet ut från huset och går till en "grendosa". Den vänstra delen använder jag för att sätta en vattenslang i. Den använder jag vid manuell bevattning. Det högra utkastet går till en "bevattningsdator". Där ställer jag in hur ofta det ska vattna och hur länge. Just nu har jag den inställd på att den ska vattna en timma var tredje morgon. Den tidsstyrda bevattningen sker med "svettslang" ute i tobakslandet.

Just nu har jag en svettslangslinga ute som bevattnar halva tobakslandet. Jag håller på att kalibrera systemet så det ska sköta sig självt när jag är i Spanien. 

Idag testade jag hur mycket vatten som går ut under en timma och kom fram till ca 200 liter. Eftersom jag bevattnar 25 kvadratmeter nu så blir det ca 8 mm per kvadratmeter. När jag kopplar in den andra halvan av svettslangslingan borde det innebära 4 liter per kvadratmeter per timma. Det tror jag är lite för dåligt om det blir en torrperiod.. Jag får fundera mer på det innan jag åker och när jag testat lite mer. Den behöver nog gå två timmar åt gången kanske. Vi får se.


Idag fick Felix stekt salt sill för första gången här. En del av introduktionen till gubbmaten.

Han tyckte verkligen om det och då blir pappa stolt.

Inga kommentarer: