tisdag 28 juli 2009

Gjorde lite ärenden på morgonen och åkte och tittade på en ytterdörr som var till salu på Blocket. Jag slog till och köpte den.
Köpte en skottkärra också. Här under själva monteringen.

Började sedan riva skorstenen.
Så här såg översta skiftet ut när jag började riva. Stenarna satt inte ihop alls och jag fick akta mig för att luta mig mot skorstenen.
Jag har också plockat bort några takpannor för att kunna kliva upp till skorstenen lättare. Jag arbetade i kilt utan kalsonger. Det var ingen vacker syn enligt Jörgen som stod nere på marken vid ett tillfälle. Tur att kapellet ligger lite avskilt...
Jag tryckte i skumgummi i piporna för att det inte skulle rasa ner sten eller allt för mycket bruk.
Då var den borta! Återstod bara att täcka över hålet så att det inte regnar in. Idag var det vackert väder i alla fall.
En skräphög att ta reda på också.

Täckt och klart för denna gång. Nästa steg blir att mura upp en ny skorsten. Det vet jag tyvärr inte när det blir men det måste ske innan vintern. Det vora allt skönt att kunna elda lite.

Jag kommer bara att värma upp övervåningen i vinter. Det kommer att ske med de elradiatorer som sitter där idag. På nedervåningen kommer arbetsrummet för elektroniken att värmas upp också. Det kommer att ske med ett element med fläkt. Elektroniken tycker inte om att stå rått och kallt. I det rummet har jag också en kamin som gärna kunde få bidra till värmen.

4 kommentarer:

FrkLugn sa...

Det var m. a. o. lite kyrkligt igår, när det fanns ett klockspel på Kapellet.

Så här i Pride-tider kunde ju Jörgen agera ringaren i Nöttre Damn!

Eddie sa...

Usch FrkLugn! Vad fräck du är med tangentbordet.

Therese sa...

Ha ha...skrattar gott åt FrkLugns fyndighet. Kul att höra att du kommit i gång och varit lite effektiv med kilt o allt :-)

Eddie sa...

Den där FrkLugn borde inte få kommentera inlägg!