onsdag 3 mars 2010

Fyra timmar tillsammans med min egen hjärna. Det är väl ungefär så lång tid det tar att åka Kristinehamn - Stockholm med x2000 tur-och-retur. Tankarna har både varit kreativa och stundtals hemskt destruktiva. När de destruktiva tankarna blivit mig för övermäktiga, har jag försökt styra om och tänka på kapellet eller New York. Jag har lyssnat på Santana och Allman Brothers i hörlurar och blundat i stort sett hela vägen. Mötet i Tokholm var dock mycket givande och vi käkade indiskt till lunch.
På vägen till tåget passerade jag denna entré. Härigenom kommer jag att passera om ganska exakt två månader när jag ska till Arlanda för att flyga till New York.
Den obligatoriska reskosten inför stundande hemresa.

Helvetet på jorden, "Tokholm central". Vart och vartannat tåg var inställt. Dock inte det till Kristinehamn som tur var.

Imorgon kväll får jag återse mitt kära kapell igen.

6 kommentarer:

Anders sa...

Synd att vi inte kunde sammanstråla - 1615 var det dock hämtningsdags av lilla S. på dagis i Uppsala, så då hade jag redan passerat Centralen för länge sen. Det vill till extra goda marginaler i dessa tider också, så att man slipper ringa och fråga om de kan tänka sig behålla barnet i några timmar till när kommunikationerna brakat ihop igen.

Nå, det blir fler chanser. Apropå grubblerier så är det bra med positiva ankare i tillvaron - familj, barn, eller varför inte ett älskat hus (på något sätt tror jag inte att en trist 70-talsvilla skulle ha samma effekt där!).

Eddie sa...

Du har alldeles rätt, Anders! Kapellet har fått mig på bättre tankar många gånger. Jag tänker ofta vad jag skulle göra på fritiden om jag inte haft kapellet. Jag hade troligen suttit i soffan i lägenheten och tittat på TV eller på mina overksamma händer. Kapellköpet är det bästa köpet jag gjort i hela mitt liv. Det är både terapi och en dröm. I sommar blir det också mitt och sonens boende. Jag kanske aldrig flyttar därifrån sedan...

Therese sa...

Jag har städat till Allman Brothers (Genom Spotify, denna guldgruva med musik för fattiglappar som jag)efter att läst ditt inlägg. Den positiva energin som finns i den musiken gör att städningen blev hur trevlig som helst, men jag är ju inte helt kry än så det får bli många små pausar.

Har du inte lyssnat på Beggars Opera än? Jag skulle nästan våga mig på att slå vad om att du skulle gilla dem :-) Det finns nog några låtar med dem på Youtube i fall nyfikenheten skulle locka dig dit.

Ha det!

Eddie sa...

Det lät inte alls tokigt med Beggars opera faktiskt. Blev väldigt förvånad att det var en kvinna som sjöng. Det hade jag inte trott.

Therese sa...

Njaa...det är nog inte DEN Beggars Opera. Finns tydligen 2 kom jag på nu. Men jag menar proggbandet. Så vitt jag vet har de bara manliga sångare, men jag vet i ärlighetens namn inte så mycket om dem mer än att de är bra :-)Jag är i lägenheten nu, med mobilt bredband som segar en del med youtube. En aning störande. Go natt.

Eddie sa...

Jag får kolla vidare efter Beggars Opera då. Jag lyssnade på Spotify men jag ska kolla YouTube också.