måndag 8 mars 2010

Redan färdig i kapellet för ikväll. Jag åkte upp direkt efter jobbet och målade golvsocklar en runda till. Jag målade också ett dörrfoder och den lilla ventilen som ska sitta i murstocken.

Som synes är det nu klart för tapetsering. Jag har aldrig tapetserat i hela mitt liv så imorgon blir en spännande kväll. Jag tar hjälp av en kollega som åtminstone får hjälpa mig igång. Jag har vissa teoretiska kunskaper och jag har material och verktyg. Det är tyvärr inte alltid det räcker. Man måste ha handlaget också. Steget efter det är väl rutin kan jag tänka mig. Rutin har jag däremot vad gäller målning och viss rutin vad gäller förarbete inför målning.

Förarbetet är det tråkigaste jag vet då det är så svårt att veta när det är färdigt för målning/tapetsering. Jag har med åren lyckats tänka att förarbetet är "tillräckligt bra". Jag har också en devis som lyder "det blir i alla fall bättre än det var förut". Det stämmer i de allra flesta fall. Även om inte slutresultatet blir perfekt så är det ändå jag själv som gjort det hela och det är banne mig stort nog.


Var tvungen att visa ett loppisfynd för er. Den ultimata ugnsformen för falukorv. All "sås" som tillsätts vid gratineringen kommer att ligga emot falukorven och inte flyta iväg i periferin. Jag vet inte riktigt vad detta kärl är till för egentligen men hoppas att det inte är någon form av bäcken eller något. Strunt samma förresten.

6 kommentarer:

FrkLugn sa...

Harkel ... En miljöinspektör som tänker laga havande falukorv i en aningen suspekt pryttel. Men när jag tänker efter så är väl ugnen nästan som en autoklav.

Eddie sa...

Ja...Jag får väl torrköra formen ett par gånger innan jag använder den till livsmedel kanske...

Anonym sa...

Herregud... nu skulle man ha kunnat hjälpa till (om man hade kommit ifrån, förstås). Jisses så många tapeter jag har satt upp genom åren... inga har ramlat ner och rakt har det blivit.

Det är kul att tapetsera - då det är klart. Lycka till!

Eddie sa...

Tack Hans! Det löser sig säkert!

Unknown sa...

Ha ha det ser ut som något hämtat från ett sjukhus... Men den passar ju perfekt till falukorv, smart ide.

Du verkar jobba på i ett ångande tempo i kapellet. Kul.

Ha Det bra,

Eddie sa...

Jag är inne i ett jobbstim nu Sarah! Det är jätteroligt!