torsdag 25 mars 2010

Jag drömmer om resan till New York och tänker på hur det ska bli den här gången. Om en och en halv månad bär det iväg. Det är svårt att föreställa sig att det kommer att vara varmt och skönt ute då.

Häromdagen passerade jag Stockholms Central igen, helvetet på jorden, men i maj när jag ska vidare till Arlanda kommer Centralen att vara första anhalten på min resa till NYC. Då upplever jag inte platsen lika negativ. Då är den en spännande plats där ett byte från tåg till flygbuss ska ske. Det är då jag ska bläddra i min bunt av utskrifter för att leta fram min förbeställda bussresa. Det blir mycket utskrifter att hålla ordning på under en New York-resa. Det är alla resebiljetter, hotellbokningar, konsertbiljetter och andra bevis på att man redan betalt för sig.

Första gången kändes det lite konstigt och opålitligt med alla dessa hemutskrivna dokument. Men det har hittills aldrig ifrågasatts när jag varit ute. Innan resan brukar jag lägga ner alla utskrifter i en plastficka. Jag lägger dem i ordning så att det ska vara lätt att hitta. Redan på Arlanda är det oordning i bunten igen konstigt nog. En resa ensam till New York (och till alla andra platser också för övrigt) innebär en ännu större resa inuti sig själv. Tyvärr går det inte att genomföra sådana inåtresor på hemmaplan i lilla Kristinehamn. Det vore ju praktiskt om man inte behövde åka bort för att resa i sig själv. Det vet jag ingen som kan.

Igår beställde jag en NCS-snurra som jag ska ha med mig i ryggsäcken vart jag än går hädanefter. Vad är då en NCS-snurra för något tro? Ska ta ett kort på den när jag får den imorgon. Tills dess kan ni bloggföljare fundera. Jag kan berätta att "härliga" Ernst Kirchstieger har en...

På tal om Ernst. Idag när B och jag käkade sushi på Sun Ran i Kristinehamn satt Mija från TV4:as "Bygglov" där och käkade. Stort!

2 kommentarer:

Therese sa...

NCS-snurra minsann. Låter spännande. Jag är så nyfiken och vetgirig av mig så jag googlade lite på det och har efter det ett HUM om vad det rör sig om åtminstone. Men det ska bli intressant att få se. Och Mija från TV minsann. Vojne vojne. Jag förstår att du hamnade i en smärre extas ;-)

Eddie sa...

Jo du, Therese! Jag beställde NCS-snurran på Bjelkes. Redan imorgon skulle jag tydligen få den.